Nieuws Financiën

Beslag op Hilckmann in Nijmegen

De gemeente Nijmegen heeft beslag laten leggen op de bezittingen van slachthuis en vleeshandel Hilckmann en van de bestuurders, dat bericht De Gelderlander maandag.

Van onze redactie 29 februari 2016

Hilckmann slachthuis Nijmegen China failliet gemeente

Lees ook: Hilckman en Slachthuis Nijmegen per direct gestopt

Dat laat burgemeester en wethouders weten in een brief aan de gemeenteraad. Zo willen ze dat het geld waar de gemeente recht op heeft, wordt veiliggesteld. Vorig jaar sloot Nijmegen een deal met het slachthuis om het bedrijf in 2017 te verhuizen naar bedrijventerrein Laarakker in Haps. Zo zou de werkgelegenheid in de regio overeind blijven. En zo was het mogelijk op het Hilckmannterrein nieuwe huizen te bouwen. 21 miljoen van de afgesproken 27 miljoen euro was er inmiddels overgemaakt. Of de gemeente deze miljoenen kan terugeisen van het slachthuis, wordt nu onderzocht.

Eerder deze week vroeg het stadsbestuur al aan de directeuren en eigenaren van Hilckmann verantwoording af te leggen over het geld. Maar het slachthuis heeft, zo schrijven burgemeester en wethouders, aangegeven nu geen aanleiding te zien voor dit overleg. Volgens Reinier Kole, woordvoerder van Hilckmann, ligt de eerste prioriteit bij de medewerkers. Door de sluiting komen 250 mensen op straat te staan, van wie 107 vaste werknemers. "Het is onze eerste zorg dit allemaal in de goede banen te leiden. Overigens is de gemeente woensdag netjes door Hilckmann ingelicht over het genomen besluit. Half vijf 's middags had de wethouder hier een afspraak."

De familie Hilckmann trok de stekker eruit, omdat zij absoluut geen faillissement wil, zo vertelde Kole eerder deze week al. "Zodat ze netjes afscheid kunnen nemen van leveranciers en werknemers." Er zouden, zo is het volgens stadsbestuur tegen het personeel verteld, nog genoeg middelen zijn voor een goed sociaal plan. De laatste dieren werden afgelopen vrijdag geslacht.