Podcast Financiën

Blondjes Beleggen Beter: de beginnerstips van Janneke Willemse

Financieel journalist en tv-presentatrice Janneke Willemse stortte zich in 2013 op de wondere wereld van het beleggen. Het leidde tot een lucratief avontuur én de bestseller Blondjes Beleggen Beter. In onze podcast vertelt Willemse wat haar geheim is. En klopt het nou dat vrouwen beter beleggen?

Van onze redactie 11 februari 2020

Blondjes beleggen beter janneke willemse

Janneke Willemse in het decor van WNL op Zondag, waar ze vanaf 2013 Eva Jinek verving.

Als financieel journalist had Willemse altijd al een fascinatie voor beleggen, vertelt ze in de podcast. Maar toen ze de stap maakte van loondienst naar zelfstandig ondernemen werd die fascinatie een noodzaak. ,,Als zzp'er zou ik geen pensioen opbouwen. Mijn doel was dat te compenseren met beleggingen.''

Rendement van 43 procent

Willemse had al vaker geëxperimenteerd met kleine beleggingen, van circa 500 euro. In 2013 sprong ze dan echt in het diepe en zette 20.000 euro aan de kant om mee te beleggen. ,,Het ging vanaf het begin heel goed." Vorig jaar was haar rendement zelfs 43 procent.

Cruciaal bij beleggen: denk aan lange termijn

Dat Willemse nooit impulsieve beslissingen nam, bleek een succesfactor. Volgens onderzoek is bedachtzaamheid ook een kenmerk van vrouwelijke beleggers, een onderzoek waar de boektitel Blondjes Beleggen Beter naar knipoogt. Hoe Willemse de slimme langetermijninvesteringen herkende, zoals Netflix en bio-technologiebedrijf Galapagos, hoor je in de podcast.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.