Podcast

Blondjes Beleggen Beter: de beginnerstips van Janneke Willemse

Financieel journalist en tv-presentatrice Janneke Willemse stortte zich in 2013 op de wondere wereld van het beleggen. Het leidde tot een lucratief avontuur én de bestseller Blondjes Beleggen Beter. In onze podcast vertelt Willemse wat haar geheim is. En klopt het nou dat vrouwen beter beleggen?

Blondjes beleggen beter janneke willemse

Janneke Willemse in het decor van WNL op Zondag, waar ze vanaf 2013 Eva Jinek verving.

Van onze redactie 11 februari 2020

Als financieel journalist had Willemse altijd al een fascinatie voor beleggen, vertelt ze in de podcast. Maar toen ze de stap maakte van loondienst naar zelfstandig ondernemen werd die fascinatie een noodzaak. ,,Als zzp'er zou ik geen pensioen opbouwen. Mijn doel was dat te compenseren met beleggingen.''

Rendement van 43 procent

Willemse had al vaker geëxperimenteerd met kleine beleggingen, van circa 500 euro. In 2013 sprong ze dan echt in het diepe en zette 20.000 euro aan de kant om mee te beleggen. ,,Het ging vanaf het begin heel goed." Vorig jaar was haar rendement zelfs 43 procent.

Lees ook: Investeer je als ondernemer in bricks of clicks?

Cruciaal bij beleggen: denk aan lange termijn

Dat Willemse nooit impulsieve beslissingen nam, bleek een succesfactor. Volgens onderzoek is bedachtzaamheid ook een kenmerk van vrouwelijke beleggers, een onderzoek waar de boektitel Blondjes Beleggen Beter naar knipoogt. Hoe Willemse de slimme langetermijninvesteringen herkende, zoals Netflix en bio-technologiebedrijf Galapagos, hoor je in de podcast.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Goudmijn of valkuil: dit vinden deze online marketingexpert en psycholoog van data

Dat grote bedrijven als bol.com en Spotify data van klanten gebruiken om de consument nog beter te koppelen aan het gebodene en de relatie te verstevigen, dat mag natuurlijk geen geheim meer heten. Maar wat kan jij als ondernemer daarvan leren? Wat zijn de valkuilen? Hoe zit het met privacy? Michel Ariëns en Patrick Wessels leggen het je uit in aflevering 5 van Aandachtstrekkers.

Details
De Ondernemer Podcasts Thijs van Dijk Thijs Talks
Thijs Talks

Caroline van Turennout (Zeeman): 'Online is er nog veel te doen'

Het is alweer tijd voor de achtste aflevering van de podcastserie Thijs Talks. Presentator Thijs van Dijk is nog altijd actief met het samenstellen van het ultieme marketingelftal. De volgende kandidaat is Caroline van Turennout, verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en e-commerce bij textielsuper Zeeman. Welke positie krijgt zij op het veld? Beluister nu de podcast. ,,We zijn internationaal al behoorlijk actief. Maar er kan nog meer.''

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

'Dat Formule 1 via Netflix slim nieuwe fans scoort, kunnen ondernemers ook'

Wat begint met Netflix, de Formule 1 en de populaire serie Drive to Survive, eindigt in deze podcast met tips voor ondernemers hoe zij zelf die slimme strategie kunnen toepassen om nieuwe fans, klanten, consumenten te binden. Kijktip: Drive to Survive. Luistertip: aflevering 4 van Aandachtstrekkers.

Details
De Ondernemer Podcasts De Zo Genaamde Podcast
De Zo Genaamde Podcast

Hoe EARTH Water volgens Henk Witteveen na b2b-markt ook retailwereld verovert

Henk Witteveen is samen met Patrick de Nekker verantwoordelijk voor het succes van EARTH Water. 100 procent van de nettowinst gaat naar waterprojecten in landen waar het hard nodig is. Ook hebben de twee de overstap gemaakt naar totaal plasticvrij en zijn ze bezig EARTH Water in de supermarkten te zetten. Hoog tijd voor presentator Floris Hülsmann om Witteveen uit te nodigen voor een aflevering van De Zo Genaamde Podcast.

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Is het abonnementsmodel het juiste model voor jouw dienst of product?

In de nieuwe podcastserie Aandachtstrekkers signaleren Michel Ariëns en Patrick Wessels online trends. De investeerder in startups en founder van online marketingbureau .CREW en de consumentenpsycholoog annex Raad van Advies-lid koppelen dat aan de psychologie van de klant. En ze adviseren hoe ondernemers daar goed op kunnen inspelen. In aflevering 1 draait het om abonnementsmodellen en wat de ondernemer aan deze modellen kan hebben. En wat betekent het voor de consument? Je hoort het in de podcast.

Details
De Ondernemer Podcasts Roland Tameling De Ondernemer Onderweg
De Ondernemer Onderweg

Ronald Kooyman (Louwman): hoe je evenementenlocatie èn museum draaiende houdt in coronatijd

Je hebt één van de allermooiste autocollecties van de wereld in een modern museum. Dat pand doet ook dienst als evenementenlocatie, borrels van bedrijven en andere bijeenkomsten. En dan die coronacrisis. Wat doe je dan? In deze De Ondernemer Onderweg vraagt presentator Roland Tameling het de directeur van het Louwman Museum - want daar hebben we het over - Ronald Kooyman.

Details