Podcast Boekencast De Ondernemer Leest

Nog meer impact maken? Wat jij kan leren van de betekeniseconomie

Waarom ontstaat de betekeniseconomie, wat is de betekeniseconomie en hoe stimuleren we de betekeniseconomie? Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink gaan voor hun podcast op zoek naar de antwoorden. Met het boek - what's in a name - 'Betekeniseconomie' van Kees Klomp bij de hand.

Van onze redactie 8 juni 2022

De ondertitel van het boek Betekeniseconomie is: 'De waarde van het verweven leven'. De auteur Kees Klomp is lector Betekeniseconomie aan de Hogeschool Rotterdam. Dit boek is een bewerking van zijn openbare les die hij heeft gegeven bij zijn aanstelling als lector. Klomp is medeoprichter van THRIVE institute. Zie het instituut als een 'stam', een plek van gelijkgestemden waarin ze programma’s, leergangen, workshops en presentaties organiseren.

'Ondernemers kunnen met dit boek inzichten krijgen over waar ze moeten beginnen voor echte impact'

'Betekeniseconomie' is geschikt voor studenten en ondernemers

Het boek bestaat uit vier delen:

  1. Waarom ontstaat de betekeniseconomie?
  2. Wat is de betekeniseconomie?
  3. Hoe ontwerpen we de betekeniseconomie?
  4. Hoe stimuleren we de betekeniseconomie?

Het boek staat volgens Tom van der Lubbe en Erno Hannink vol met theorie. ,,Enorm veel verwijzingen naar andere theorieën en modellen waar Klomp weer eigen modellen van maakt. Het is een boek dat geschikt is voor studenten en ondernemers. Ondernemers kunnen met dit boek inzichten krijgen over waar ze moeten beginnen voor echte impact.''

Opvallende lessen uit het boek 'Betekeniseconomie'

  • Ga aan de slag met een winstreductie om zoveel mogelijk te besteden aan impact
  • Bedrijven die niet resoneren met de maatschappij verdwijnen vanzelf

Boekencast: Tom van der Lubbe & Erno Hannink

Tom van der Lubbe is een van de oprichters van hypotheekadviseur Viisi, het eerste bedrijf in de financiële wereld dat met het Holacracy-model werkt. Daarbij zijn de rollen binnen een bedrijf verdeeld volgens verschillende cirkels, in plaats van top-down. Erno Hannink is de businesscoach die ondernemers helpt hun doelen op tijd te realiseren; is de sparrings- en accountability partner voor de vernieuwing in je bedrijf. Samen maken zij Boekencast, waarvan meerdere afleveringen ook via deze website te beluisteren zijn.

Lees ook: Zo maak je impact: wat laat jij als ondernemer na?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details