Aangeboden door Vermogensbeheerder Auréus

Branded Content Financiën

Auréus: regionaal aanwezig en persoonlijk betrokken

Iedereen is op zoek naar rendement. En steeds meer mensen naar alternatieve beleggingen, zoals vastgoed en private equity. Die trend zet in 2023 alleen maar verder door, zeggen Anne de Koeijer (Investment advisor) en Marco de Smidt (Senior investment advisor) van Vermogensbeheerder Auréus in Goes.

Crissy Mulder 15 december 2022

Branded content aureus vermogensbeheer goes

Het team van Auréus. Anne de Koeijer (tweede van links) en Marco de Smidt (tweede van rechts).

De ‘Aureus’ was een gouden munt uit het Romeinse Rijk, die voor het eerst geslagen werd rond 85 voor Christus. Eeuwen later staat de naam voor Vermogensbeheerder Auréus. Elf regionale kantoren in Nederland en België, met maatwerkoplossingen voor het beleggen op publieke en private markten. Met oprichters die voorheen allen werkzaam waren bij (groot)banken. Hier merkten zij dat het onmogelijk was om écht onafhankelijk te zijn. Toen er bij de banken als gevolg van de financiële crisis ook steeds meer getornd werd aan het persoonlijke contact met klanten, vonden ze het tijd om te laten zien dat het beter kon, vertelt De Smidt.

„Deze oprichters stapten uit het bancaire keurslijf en spreken de ondernemerstaal. Het zijn professionals, gepokt en gemazeld in de beleggingswereld, die weten wat beleggen succesvol maakt en wat niet. Pure beleggers die voor honderd procent achter onze beleggingsovertuigingen staan en zelf ook zo beleggen. Dat is nog eens onafhankelijkheid. Dat heet ondernemerschap en commitment.”

Persoonlijk gesprek in de regio

Sinds 2007 is Auréus aanwezig in regio Zuid West, kantoor houdend in De Stadspoort te Goes. Hier bedient De Smidt veelal ondernemers, oud ondernemers, verenigingen, stichtingen en kerkelijke instellingen. „In onze dienstverlening staan lokale aanwezigheid, persoonlijke betrokkenheid en persoonlijke aandacht centraal. Wij zitten dichtbij onze klant. Niet vanuit de digitale wereld, maar vanuit persoonlijk contact gestuurd.”

Collega De Koeijer vult aan: „Je ziet dat de banken veelal overstappen op digitalisering, maar wij merken juist dat onze vermogende klant zoekt naar persoonlijk contact en korte lijntjes. En dat bieden wij! Met twee adviseurs per klant en 24/7 bereikbaarheid. En oh ja, onze klanten hebben onze persoonlijke nummers. Geen kastje naar de muur verhaal, maar direct contact met de adviseur. Wij noemen Auréus dan ook een heel mooi alternatief voor een private bank.”

"Je ziet dat de banken veelal overstappen op digitalisering, maar wij merken juist dat onze vermogende klant zoekt naar persoonlijk contact en korte lijntjes. En dat bieden wij!"

Anne de Koeijer

Altijd up-to-date

Die persoonlijke benadering uit zich ook in proactieve informatieverschaffing, zegt De Koeijer. „Wij zitten bovenop de laatste ontwikkelingen en trends en benaderen onze klanten proactief met deze informatie. Zo praten wij hen regelmatig bij over wat er op de beurs gebeurt. En informeren we ze wekelijks, via nieuwsartikelen, over de laatste bewegingen op de markt.”

De Smidt vult aan: „We leven in een dynamische wereld waarin veranderingen elkaar in rap tempo opvolgen. Als beleggingsteam spelen wij daar continu op in. Neem bijvoorbeeld de keuzes voor alternatieve beleggingen en maatschappelijk verantwoord beleggen. Daar vragen onze klanten naar en wij kunnen hier adequaat op inspelen. ”

"We informeren onze klanten wekelijks, via nieuwsartikelen, over de laatste bewegingen op de markt"

Anne de Koeijer

Totale speelveld van vermogen

Waar Auréus zich in het verleden alleen bezighield met beursgenoteerde beleggingen, zijn er nu veel meer mogelijkheden. Denk aan direct vastgoed, private equity en family office. Daarmee bedient de vermogensbeheerder het totale speelveld van vermogen. Tegelijkertijd groeit het team mee, met de Koeijer als nieuwste aanwinst. „Beleggen is (helaas) nog steeds een (oudere) mannenwereld. Daar breng ik, als jonge gemotiveerde vrouw, verandering in. Zie ik je binnenkort bij ons op kantoor?”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Vermogensbeheerder Auréus in Goes.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws