Aangeboden door Noordam Vermogensbeheer

Branded Content Financiën

Noordam Vermogensbeheer: ‘Maatwerk en persoonlijke aandacht, daar ligt onze kracht’

Het opbouwen van een langdurige persoonlijke relatie met onze klantenkring zorgt ervoor dat wij meer zijn voor onze klant dan de man die de beleggingen doet. Iedere klant is anders, niet alleen qua risicohouding en beleggingsdoelstellingen, maar ook waarin men wil investeren. Bij banken is beleggen een standaardoplossing geworden. Wij gaan op zoek naar de beste oplossing afhankelijk van de macro-economische omstandigheden en de bestaande vermogenspositie van de klant.

Branded content 4 juli 2023

Marcel de Buck Noordam 6247 groot

Noordam Vermogensbeheer: ‘Onze persoonlijke werkwijze is onze kracht’. Foto: Noordam Vermogensbeheer

tracking pixel

Vaak ontbreekt het aan tijd en specifieke kennis bij klanten om te beleggen. Noordam Vermogensbeheer stelt een op maat gemaakte beleggingsportefeuille samen die past bij de wensen en het risicoprofiel van de cliënt. Deze portefeuille wordt continu aangepast als de omstandigheden daar om vragen. Dit kunnen macro-economische of bedrijfseconomische redenen zijn, maar ook geopolitieke. Dit is wat wij noemen actief beheer.

Na een eerste gesprek wordt er in de meeste gevallen een beleggingsvoorstel gemaakt. De cliënt krijgt dan een goed beeld van wat wij doen en hoe dit werkt in de praktijk. Als de cliënt zijn akkoord geeft openen wij een effectenrekening op naam van de cliënt. Zodra het vermogen op de rekening staat gaan wij hiermee aan het werk. We beleggen dit volgens de afspraken die met de cliënt gemaakt zijn. De cliënt kan de effectenrekening dus realtime inzien, Noordam verzorgt het beheer van deze rekening

Via een volmacht gaan wij het vermogen van de cliënt volgens de afspraken die gemaakt zijn beleggen. Wij hebben dus de regie en ontzorgen de cliënt zoveel als mogelijk. Uiteraard worden periodiek de resultaten en de strategie met de cliënt besproken.

,,We zijn flexibel en kijken naar wat er in de wereld gebeurt en maken van daaruit heel duidelijke strategische keuzes”

Michiel Beukers, directeur/ eigenaar Noordam Vermogensbeheer

Van regionale speler naar landelijke dekking?

Vanuit Baarn bedient Noordam voornamelijk cliënten in het midden van het land. Een regionale speler die door mond-tot-mondreclame steeds landelijker actief is geworden. Via Jan Jansens, een geboren en getogen Zeeuw, heeft Noordam ook in Zeeland een mooie klantengroep opgebouwd. ,,We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat de Zeeuwse mentaliteit goed bij ons past. Hard werken en doen wat je belooft. Geen gouden bergen beloven, maar heldere taal spreken”, aldus directeur Michiel Beukers. Zeeuwse klanten stellen onze lokale aanwezigheid op prijs en er zijn weinig onafhankelijke vermogensbeheerders actief in de regio. Wij zien daarom kansen om verder uit te breiden, vandaar de keuze om een tweede kantoor te openen in Zierikzee.

Bij veel van onze concurrenten is vermogensbeheer pas mogelijk vanaf €500.000. Wij bieden standaardoplossingen vanaf €25.000 en maatwerk vanaf €100.000. Het is in de praktijk wel zo dat er meer mogelijkheden zijn met een groter vermogen. Wij kiezen ervoor om zoveel mogelijk te investeren in directe beleggingen. Dit scheelt in de kosten en de cliënt weet in welke bedrijven hij heeft geïnvesteerd. Aandelen in bedrijven zoals Microsoft, ASML, Nestlé of Apple. Of juist in Nederlandse staatsobligaties nu de rente weer flink is gestegen.

Ons team heeft een jarenlange ervaring in het bouwen en beheren van beleggingsportefeuilles, iets wat noodzakelijk is voor vermogensbeheer op maat. Wij hebben ook de expertise om middels opties portefeuilles te beschermen of juist om extra inkomen te genereren. Dit is een niche die niet veel meer wordt aangeboden. Bij de grootbanken vindt men dit vaak te veel werk of ontbreekt eenvoudigweg de expertise.

Verder kan er worden ingeschreven op emissies in aandelen en obligaties.
,,Wij zijn creatief in onze assetmix. Wij beleggen niet standaard, zoals 50 procent aandelen en 50 procent obligaties bij een neutraal risicoprofiel. We zijn flexibel en kijken naar wat er in de wereld gebeurt en op basis daarvan maken we heel duidelijke strategische keuzes.”

,,We mikken erop dat onze medewerker Jan Jansens, een geboren en getogen Zeeuw, zijn netwerk hier kan uitbreiden”

Michiel Beukers, directeur/ eigenaar Noordam Vermogensbeheer

No-nonsense en duidelijke normen en waarden

Michiel beschrijft zijn bedrijf als ‘no-nonsense’ en met ‘duidelijke normen en waarden’. Je zou kunnen zeggen: met beide benen op de grond. ,,Een dergelijke instelling past goed bij Zeeland. We hopen dat onze medewerker Jan Jansens, een geboren en getogen Zeeuw, zijn netwerk hier kan uitbreiden en dat we zo snel mogelijk een tweede persoon op deze vestiging kunnen krijgen.”

De vermogensbeheerbranche wordt de laatste jaren gekenmerkt door een consolidatieslag. Grote vermogensbeheerders slokken kleinere beheerders op of partijen gaan met elkaar een fusie aan. Gaat Noordam Vermogensbeheer ook aan deze consolidatieslag meedoen? ,,Partijen worden groter en groter en daardoor ook onpersoonlijker. We willen ons juist daarin onderscheiden en vinden vermogensbeheer ‘people’s business, waarbij een persoonlijke relatie onontbeerlijk is. Wij groeien liever autonoom, maar goede beleggingsspecialisten met een eigen klantengroep zijn altijd welkom.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Noordam Vermogensbeheer.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.