Nieuws Crowdfunding

Wania en Elvia starten Frootie: compleet vegetarische en vriesverse kindervoeding

De ondernemers Wania Pires (30) en Elvia Gonçalves (31) starten met een compleet nieuw bedrijf in 100 procent vegetarische vriesverse kindervoeding: Frootie. Het is volgens de oprichters de eerste aanbieder van Nederland die zich volledig focust op vegetarische kindervoeding, behoud van voedingswaarde en bestel- en gebruiksgemak.

Van onze redactie 20 juli 2021

Frootie vegetarische aanbieder vriesverse kindervoeding

Elvia Gonçalves (links) en Wania Pires, oprichters van Frootie.

Het klantenbestand van het jonge bedrijf bestaat naast consumenten inmiddels ook al uit diverse kinderdagverblijven en horecagelegenheden. Het ondernemersduo zegt klaar te zijn om de markt van vriesverse kindervoeding wakker te schudden en is daarvoor via een crowdfundingsactie op zoek naar investeerders.

Lees ook: Hoe Kirsten van De Kleine Keuken kinderen wereldwijd gezonder wil krijgen

Wekelijks of maandelijks een maaltijdbox met vegetarische kindermaaltijden

Veel ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen opgroeien met een gezonde levensstijl. Maar door de hectiek van de dag schieten verantwoorde keuzes er soms bij in. Er wordt dan steeds vaker gekozen voor gemak in plaats van gezonde voeding. Pires licht toe: ,,Met Frootie bieden we gemak en gezonde gerechten: je ontvangt gewoon bij je aan de deur, wekelijks of maandelijks, een maaltijdbox met vegetarische maaltijden waar je als ouder achter kunt staan. Dat vegetarisch eten beter is voor het milieu hoeven we niet meer te vertellen, dat iedereen het beste voor zijn kind wil natuurlijk ook niet.''

''Dat vegetarisch eten beter is voor het milieu hoeven we niet meer te vertellen, dat iedereen het beste voor zijn kind wil natuurlijk ook niet''

Wania Pires, medeoprichter Frootie

Frootie richt zich met maaltijden op kinderen vanaf 4 maanden tot 3 jaar

Alle maaltijden worden in stoom bereid. Dit zorgt ervoor dat alle vitamines en mineralen bewaard blijven. Na bereiding worden de maaltijden terug gekoeld en direct ingevroren. Dat is een natuurlijke manier van conserveren. ,,We halen het beste uit de natuur door te werken met plantaardige ingrediënten, peulvruchten, noten, oliën en specerijen,” aldus Conçalves.

De maaltijden hebben een tropische touch doordat er natuurlijke ingrediënten worden gebruikt uit diverse werelddelen. Conçalves: ,,We zijn een vijfsterrenkeuken voor de allerkleinsten. Frootie richt zich op kinderen vanaf 4 maanden tot 3 jaar, wat betekent dat wij vanaf de eerste hapjes bijdragen aan de juiste voedingsstoffen en mineralen die jouw kindje nodig heeft.”

Lees ook: Met Pieter Pot kun je duurzaam eten wat de pot schaft

Ondernemersduo ontwikkelde tijdens de pandemie het Frootie-concept en start crowdfunding

Na lang onderzoek kwamen Pires en Conçalves tot de conclusie dat verse vegetarische kindervoeding niet verkrijgbaar is. Het ondernemersduo legde zich hier niet bij neer en ontwikkelde tijdens de pandemie het Frootie-concept. Het bedrijf is groeiende en met de hulp van investeerders willen Pires en Conçalves veel meer kindermonden voeden. ,,We zijn een crowdfundingsactie gestart omdat we investeerders willen aantrekken die ook geloven dat elke maaltijd een feestje kan zijn.”

Meer weten over het bedrijf en de crowdfundingactie? De ondernemers vertellen meer in de video hieronder.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws