Nieuws Crowdfunding

Kattencafé Nijmegen gaat er definitief komen

Kattencafé Balthazar in Nijmegen gaat er komen. Initiatiefneemster Sanne Versteeg vertelt dat het streefbedrag van ruim 19.000 euro binnen is.

Saskia Wassenaar 24 maart 2017

Balthazar 1

Van het geld wordt het pand aan de Van Welderenstraat 46 verbouwd tot kattencafé. ,,Met bijvoorbeeld een katvrije keuken en privéverblijven voor de katten'', zegt Versteeg.

Crowdfunding

De crowdfundingsactie voor kattencafé Balthazar op de website Voorjebuurt.nl heeft zelfs meer opgebracht dan het bedrag van 19.740 euro dat nodig is voor de verbouwing. Dat is gisteravond bekendgemaakt op het feestje dat het einde van de crowdfundingsactie markeerde. Versteeg vertelt dat de meeropbrengst gebruikt gaat worden voor de aanleg van een tuin met vide achter het café. De planning is dat Balthazar in juni de deuren opent. Dan wonen er waarschijnlijk vijf of zes geadopteerde katten.

Cafébezoek

,,We beginnen met de katten die we overnemen van een oudere dame hier uit de buurt. Zij kan er zelf niet meer voor zorgen'', zegt Versteeg. Er komen uiteindelijk maximaal acht katten te wonen. Cafébezoek kan er in het gezelschap van de katten een drankje drinken of een broodje nuttigen.

Lees ook: Eerste kattencafé van Zeeland opent in Goes