Nieuws Crowdfunding

Nederlandse Whiteboard Wallet MEMO hit op Kickstarter

De MEMO is gelanceerd. De kaarthouder, pen en ‘papier’ in één, is bedoeld voor professionals, creativelingen, en iedereen die analoog schrijven en tekenen waardeert. De Nederlandse vinding - een zogenaamde Whiteboard Wallet - is nu live op crowdfundingplatform Kickstarter.

Van onze redactie 26 januari 2023

MEMO whiteboard card delft kickstarter

Ontwerper en minimalist Nyckle Sijtsma uit Delft, worstelend met afleidingen van zijn telefoon, bedacht MEMO om zijn gedachten te organiseren en creativiteit kwijt te kunnen, zonder daarvoor extra spullen bij zich te hoeven dragen. Het combineren van een whiteboard met zijn portemonnee bleek een gouden vondst.

Toen meer mensen enthousiast werden door het idee, en Nyckles prototypes gingen gebruiken voor to-do-lijstjes, boodschappenlijstjes, schetsen en notities, ging er een lampje bij hem branden. Door een draagbaar canvas te maken dat mensen eenvoudig in hun broekzak kunnen stoppen, kan MEMO volgens de ontwerper bijdragen aan momenten van helderheid. De Whiteboard Wallet was geboren.

'Door een draagbaar canvas in mensen hun broekzak te stoppen, kan MEMO bijdragen aan momenten van helderheid'

Nyckle Sijtsma, MEMO (foto onder)

Creative kaarthouder MEMO: al 25.000 euro binnen via Kickstarter

De creatieve kaarthouder blijkt erg populair: binnen 24 uur is voor MEMO meer dan 10.000 euro opgehaald (inmiddels ruim 25.000) voor de ontwikkeling en productie van MEMO. Van Japan tot de VS, van Zweden tot Thailand, van Italië tot Nieuw-Zeeland: het product vindt steun over de hele wereld. De eerste MEMO’s worden naar verwachting in april 2023 geleverd.

Lees ook: Amerikaanse ondernemer investeert in slow fashion-tassenmerk Laauw

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws