Nieuws Crowdfunding

Somnox lanceert crowdfundingcampagne voor ontwikkelen van 'Slaap als een Service'

Somnox heeft een crowdfundingcampagne gelanceerd. De slaaprobot van het bedrijf biedt een natuurlijke en duurzame oplossing voor slechte slapers en heeft al 15.000 mensen aan een betere nachtrust geholpen. Mensen kunnen investeren in de missie van Somnox om 100 miljoen mensen te helpen slapen, op een natuurlijke manier.

Van onze redactie 24 maart 2023

Somnox mannen

Wouter, Stijn en Julian van Somnox. Foto: Somnox

Slapeloosheid leidt bij mensen wereldwijd tot radeloosheid en een lastig te doorbreken cirkel van stress en vermoeidheid. In Nederland kampt 1 op de 5 mensen met slaapproblemen. Een tekort aan slaap is funest voor de gezondheid, verkeersveiligheid en zelfs de economie. Veel slechte slapers zoeken hun heil in slaapmedicatie, maar die is vaak verslavend en lost het onderliggende probleem niet op.

Somnox belooft impactvolle oplossing voor een wereldwijd probleem

De oprichters vonden met de Somnox Slaaprobot een oplossing voor de belangrijkste reden achter slapeloosheid: stress en te hoge alertheid. Het is een innovatie ontwikkeld aan de TU Delft, ontstaan vanuit de behoefte een slecht slapend familielid van één van de oprichters te helpen.

De Somnox is een kussen uitgerust met een inwendig luchtpompje en slimme sensoren dat door een fysiek voelbare ademhaling te simuleren - afgestemd op de gebruiker ​ - slechte slapers onbewust begeleidt naar een vertraagde ademhaling en natuurlijke rust. De adem bleek de sleutel naar beter slapen. Iets dat voor de meeste mensen onmogelijk bewust te beïnvloeden is.

''Deze campagne biedt ons naast kapitaal, ook ambassadeurs om ons slaapmerk op de kaart te zetten en onze impact te vergroten''

Julian Jagtenberg, oprichter en ceo Somnox

Van bezit naar gebruik - slaap als een service

Sinds de marktintroductie in 2019 heeft Somnox al meer dan 15.000 mensen geholpen aan een beter nachtrust. Gebruikers vallen niet alleen makkelijker in slaap, ze slapen ook beter door.

Met de investering wil Somnox hun gepatenteerde technologie en oplossing toegankelijk maken voor een grotere groep. In plaats van de aanschaf van een slaaprobot komt er een slaapabonnement (Slaap als een Service) waarbij mensen voor een maandelijks bedrag een slaaprobot in bruikleen krijgen als onderdeel van een complete gepersonaliseerde slaapoplossing. ​ Zo ontvangen gebruikers ook via een app een op data gebaseerd persoonlijk slaapprogramma en toegang tot individuele coaching.

Lees ook: Boekhandel overleefde dankzij crowdfunding en bestaat nu 25 jaar: ‘Binnen drie weken 60 mille opgehaald’

Crowdfundingcampagne om benodigde bedrag van 1 miljoen euro op te halen

,,Het is oprecht bijzonder om samen met onze community, de financiering van onze groei te realizeren. We hebben ons bedrijf gebouwd met crowdfunding op Kickstarter door de eerste voorbestellingen te ontvangen en de productie te kunnen starten van generatie 1 van de Somnox Slaaprobot. Deze campagne biedt ons naast kapitaal, ook ambassadeurs om ons slaapmerk op de kaart te zetten en onze impact te vergroten'', aldus Julian Jagtenberg, oprichter en ceo van Somnox.

Tot en met 23 april 2023 loopt op Oneplanetcrowd een crowdfundingcampagne om het benodigde bedrag van 1 miljoen euro op te halen. Dit bedrag zal besteed worden aan voorraadfinanciering voor het slaapprogramma, marketingcampagnes om Somnox bij een breder publiek bekend te maken en aan verdere productontwikkeling. De investering is mogelijk via een converteerbare lening.

Lees ook: Ondernemen in de VS: Somnox helpt Amerikanen van de slaappillen af met slaaprobot

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws