Nieuws Cryptocurrency

Beurshandelaar Better Options slaat handen ineen met cryptobeleggingsfonds Icoinic

De Amsterdamse beurshandelaar en dienstverlener Better Options gaat samenwerken met het eveneens Amsterdamse cryptobeleggingsfonds Icoinic. De beurshandelaar gaat het nieuw te lanceren cryptofonds van Icoinic, het Delta Neutral Fund, aanbieden. Ook voor eigen rekening investeert Better Options in het fonds.

Van onze redactie 6 juli 2021

Team crypto beleggen Icoinic Capital

Het team achter Icoinic.

Met deze samenwerking zet Better Options de eerste stappen in crypto. Edward Nooy, partner in het bedrijf: ,,Wij zijn een traditionele handelspartij en willen geen mening uitspreken over crypto. Toch steunen we het Delta Neutral Fund van Icoinic. We zijn overtuigd van het succes van hun concept omdat ze geen buy-and-hold strategie hebben (strategie om aandelen op de -zeer- lange termijn vast te houden, red.), maar winst halen uit bewegingen in de markt. Ze nemen dus geen vaste positie in. Daarom vinden wij het als handelaren en beleggers heel interessant.”

Lees ook: Deze auto kan bitcoin ‘minen’ en verdient zichzelf daardoor op termijn terug

Doel Icoinic Delta Neutral Fund: stabiel gematigd tot hoog rendement

Het Icoinic Delta Neutral Fund streeft naar een stabiel gematigd tot hoog rendement. Dit rendement komt voort uit efficiënte handel op de inefficiënties in de cryptomarkten. Het fonds rekent daarom op een positief rendement in zowel een dalende als een stijgende cryptomarkt.

''Icoinic is onze buurman op Beursplein 5. Wij hebben ze daar in korte tijd zien uitgroeien van een ongereguleerd clubje met een paar mensen, tot een zeer professioneel beleggingsfonds"

Peter Siegmann, Better Options-partner

Juiste systemen en handelssystematiek om van fonds een groot succes te maken

Het zaadje voor de samenwerking tussen Better Options en Icoinic is twee jaar geleden geplant, toen Siegmann aan Icoinic-oprichter Arthur Stolk suggereerde een neutraal cryptofonds op te zetten. Nu dat fonds een feit is, zet Better Options de schouders eronder.

Siegmann: ,,Icoinic is onze buurman op Beursplein 5. Wij hebben ze daar in korte tijd zien uitgroeien van een ongereguleerd clubje met een paar mensen, tot een zeer professioneel beleggingsfonds. Ze zijn opgenomen in het AFM-register en hebben alle functies netjes gescheiden. Op dit moment in hun ontwikkeling hebben zij de juiste mensen, de juiste systemen en de juiste handelssystematiek om van dit fonds een groot succes te maken. De tijd is er bovendien rijp voor. Dit is het eerste cryptofonds waar wij in geloven. We beleggen er dus ook voor eigen rekening in.”

Lees ook: Crypto-vermogensbeheerder Icoinic Capital lanceert Delta Neutral Fund: 'Alle oplossingen onder één dak'

Verwachte rendementen zijn nooit gevrijwaard van risico's

Verwachte rendementen zijn nooit zonder risico’s. Nooy: ,,Natuurlijk kleven er risico’s aan, daar sluiten we onze ogen niet voor. Een daarvan is dat er gehandeld wordt via buitenlandse platformen die minder goed gereguleerd zijn dan wat wij als gangbaar beschouwen. Maar omdat het fonds geen long-termpositie inneemt en alleen profiteert van inefficiënties, hebben we toch meer dan voldoende vertrouwen om dit fonds aan te bevelen, aan onze klanten en aan onszelf.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws