Nieuws Cryptocurrency

Deze auto kan bitcoin ‘minen’ en verdient zichzelf daardoor op termijn terug

Het Canadese bedrijf Daymak brengt over twee jaar een elektrische auto op de markt die zijn eigenaar tijdens het rijden rijker maakt. De auto kan volgens het bedrijf cryptovaluta 'minen'.

AD Auto 4 juli 2021

Spiritus daymak auto cryptovaluta

De Spiritus van het Canadese bedrijf Daymak komt over twee jaar op de markt.

De Daymak Spiritus, die in 2023 in de verkoop moet gaan, is volgens zijn scheppers de eerste auto die is uitgerust met hard- en software waarmee je cryptovaluta kunt ‘minen’. Daarnaast wordt het infotainmentsysteem uitgerust met de Nebula Wallet, de software waarmee het maken van cryptovaluta wordt aangestuurd, meldt AD Auto.

Als de Spiritus stilstaat, gaat de techniek aan de slag. Zonnecellen moeten zorgen dat de Spiritus zijn energieniveau enigszins op peil houdt. Daymak garandeert dat de Spiritus zijn eigenaar op termijn geld gaat opleveren door het aanmaken van cryptocurrency.

Lees ook: Zakenauto van het Jaar: dit zijn de tien kanshebbers

De Spiritus is een 3,85 meter lange elektrische driewieler die plek biedt aan twee inzittenden. De basisversie heeft een 36 kWh accupakket waarmee de Spiritus tot 290 kilometer ver moet kunnen komen. De topsnelheid moet op zo’n 140 km/h liggen.

De Daymak Spiritus moet in 2023 op de markt komen en is nu al te bestellen door een aanbetaling te doen van minimaal 100 dollar. Daymak hoopt in juli al 50.000 orders binnen te hebben. Het bedrijf mikt op een vanafprijs van omgerekend 16.830 euro.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws