Nieuws Cryptocurrency

Elon Musk aan autoriteiten VS: 'Laat cryptomunten vliegen'

De Amerikaanse autoriteiten moeten de markt voor cryptomunten helemaal vrijlaten en geen strikte regels opleggen aan het gebruik van de digitale valuta. Dat vindt topman Elon Musk van de bouwer van elektrische auto's Tesla. 'Laat cryptomunten vliegen', zei Musk op een conferentie in het Californische Beverly Hills. Musk laat zich geregeld uit over digitale munten, onder meer op sociale media.

Van onze redactie 29 september 2021

Elon musk crypto bitcoin

Afbeelding: Shutterstock.

Voorzitter Gary Gensler van de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) zei eerder deze week op die conferentie voor programmeurs nog dat als de markt voor crypto's niet wordt gereguleerd de boel mis zal gaan. Hij wil dan ook strenger toezicht op die markt. In China zijn inmiddels alle transacties met crypto's verboden.

Lees ook: In jaar tijd bijna vijfduizend nieuwe cryptomunten gelanceerd

Maar Musk is het daar niet mee eens. ,,Ik zou zeggen, doe niks. Laat het maar gewoon vliegen", aldus de multimiljardair. Hij zei verder dat het niet mogelijk is dat crypto's worden vernietigd, maar dat overheden wel de opmars van digitale munten kunnen afremmen.

Lees ook: Devin maakt mensen wegwijs in wereld van cryptomunten: ‘Niet te veel beloven, dat vind ik onethisch’

Tesla, Ford, General Motors en Biden

Musk zei verder ook dat de regering van de Amerikaanse president Joe Biden 'bevooroordeeld' is tegen Tesla. Hij verwees naar een evenement in het Witte Huis waarbij Biden lof uitsprak over de inspanningen van de automakers Ford en General Motors (GM) op het gebied van elektrisch rijden, maar Tesla niet noemde. Volgens Musk wordt de regering-Biden ook erg sterk beïnvloed door vakbonden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws