Nieuws Cryptocurrency

Betalen voor parkeren kan in Antwerpen en Brussel met bitcoin

Het is voortaan mogelijk om voor parkeren in Antwerpen en Brussel te betalen met bitcoin. Seety, de Belgische startup rond digitaal parkeren, biedt naast de traditionele methodes de mogelijkheid om zelfs met zeven verschillende cryptomunten te betalen.

Van onze redactie 4 september 2021

Bitcoin crypto munt parkeren antwerpen brussel

Foto: Shutterstock.

Seety verwacht dat cryptomunten milieuvriendelijker zullen worden, waardoor ze meer en meer gebruikt zullen worden om alledaagse goederen en diensten te betalen.

Wie cryptomunten wil gebruiken om een parkeerplaats te betalen, kan via de app Seety credits kopen met cryptomunten. Momenteel kan men kiezen tussen bitcoin, ethereum, bitcoin cash, litecoin, dai, dogecoin en USD coin. De transactiekosten zijn gelijk aan die van een betaling met kredietkaart of bancontact.

Lees ook: Bitcoin-onderzoek: Nederlanders investeren minder en zijn kritischer op Bitcoin dan Belgen en Duitsers

Seety lanceerde zijn app onlangs ook in meer dan honderd Nederlandse steden en gemeenten. De app telt nu 355.000 actieve leden en verwacht een omzet van 400.000 euro in 2021. Voor 2022 streeft de start-up naar een omzet van 2 miljoen.

Bitcoin is ongeveer 42.000 euro waard momenteel (3 sept 2021, red.). Voor een parkeerticket van 5 euro zou je dan 0.00012 bitcoin betalen.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws