Nieuws Cryptocurrency

Walmart kijkt naar gebruik cryptomunten

De Amerikaanse supermarktketen Walmart bekijkt de mogelijkheden voor het gebruik van cryptomunten. Dat blijkt uit een vacature die het grootste bedrijf ter wereld, gemeten naar omzet, online heeft gezet. Walmart sluit daarmee aan bij andere grote retailers, zoals Amazon, die recent ook zochten naar een crypto-expert.

Van onze redactie 17 augustus 2021

Bitcoin betalen pinapparaat walmart

Het is niet helemaal duidelijk of Walmart ook plannen heeft om klanten in de toekomst te laten betalen met digitale munten. De vacaturetekst is niet zo specifiek. Wel staat erin dat Walmart een bedrijf is dat klanten veel verschillende betaalmethodes aanbiedt, aldus NU.nl.

De nieuwe medewerker wordt verantwoordelijk voor de strategie van het bedrijf op het gebied van digitale munten. Daarnaast moet gekeken worden naar investeringen en bedrijven om mee samen te werken en naar de behoeften van klanten.

Walmart had afgelopen jaar een omzet van zo'n 475 miljard euro. Daarmee is het wereldwijd nummer 1, een positie die het Amerikaanse bedrijf al een aantal jaren in handen heeft.

Lees ook: Bitcoin-salaris voor medewerkers van Domino’s Pizza

Op cryptoplatform Coindesk kreeg de bitcoin maandag rond 14.30 uur (Nederlandse tijd) er 3,5 procent bij tot boven de 47.000 dollar. Daarmee is in augustus de weg omhoog verder in gang gezet. Vorige maand zat de nog digitale munt nog in zwaar weer met een duikeling onder de 30.000 dollar. De stijging wordt gezien als een reactie op de vacature bij Walmart, nadat er eerder deze maand geruchten waren dat online retailer Amazon digitale munten wilde gaan accepteren als betaalmiddel.

De plaatsing van een vacature door het Amerikaanse bedrijf voor een projectleider op het gebied van digitale valuta gaf daarbij de aanzet. Amazon drukte de speculaltie over plannen op het gebied van cryptomunten echter snel de kop in.

Lees ook: Wereldwijde cryptomarkt weer goed voor meer dan 2 biljoen dollar

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws