Nieuws Financiën

Einde aan tweede leven snoepautomaat

JOOST ARIAANS | FOTO: Ed van Alem 2 februari 2016

Eindesnoepautomaat1065

Het wisselgeld dat erin zat is niet eens de grootste strop. "Een euro of 20, 30." De schade aan de automaat voor fietsonderdelen voor de zaak van Theo Aben (Bike Totaal) in Ledeacker betekent meer ellende. "Die is niet meer te gebruiken."

In de nacht van zondag op maandag werd de automaat met fors geweld opengebroken. Jammer voor de fietser die tijdens sluitingstijden van de zaak een lekke band krijgt of een reparatiesetje nodig heeft. "Het is een oude snoepautomaat die we voor fietsonderdelen hebben omgebouwd. Hij staat er nu bijna een jaar."

Het is de tweede keer dat er een kraak werd gezet. "De hele deur is aan twee kanten vernield. Aan het scharnier- en aan het sluitgedeelte. Het is een grote, zware kast. 310 kilo, 2 meter hoog, een meter breed en een meter diep. De vorige keer hebben we al een sticker op de automaat geplakt om duidelijk te maken dat die iedere dag geleegd wordt." Op het wisselgeld na. "Als iemand 3 euro betaalt voor iets wat 2,50 kost, moet hij geld terugkrijgen."

De vernieling betekent het einde van de kast, de service en de extra inkomstenbron van Aben. "Er werd redelijk gebruik van gemaakt." Wekelijks verdiende de ondernemer zo tussen de 50 en 100 euro. "De kast was niet verzekerd. Dat kon niet omdat die buiten stond."