Podcast

Geen investeerders of crowdfunding, maar via sharefunding je bedrijf starten: hoe?

Misschien is er eigen kapitaal, haak je investeerders aan of start je crowdfunding om je bedrijf van de grond te krijgen. Maar er is ook sharefunding. Gijs Dalen Meurs van Eyevestor legt samen met sharefunders Barry van Ruiven (Seabass) en Cosmas Blaauw (SharePeople) uit hoe dat precies in z'n werk gaat.

Presentator: Jelle Maasbach 21 november 2021

MyChannels Video ID: 265200

De bekendheid en populariteit van sharefunding neemt verder toe. Steeds meer succesvolle voorbeelden van bedrijven die hun groei op die manier willen doorzetten zijn bekend, waaronder Neleman Wijnen. ,,Derrick Neleman heeft zojuist zijn derde ronde sharefunding achter de rug, weer succesvol, en dit keer anderhalf miljoen euro binnengehaald", vertelt Gijs Dalen Meurs van Eyevestor in de kijkradio-uitzending.

Eyevestor zelf groeide het afgelopen jaar 400 procent. ,,Corona heeft de boodschap van sharefunding zeker geholpen. De coronacrisis werd op een gegeven moment een liquiditeitscrisis en in zekere mate een solvabiliteitscrisis. En om dat op te lossen moet je snel aan je eigen vermogen denken, kijken wat je daarmee kunt doen. Sowieso is de trend dat mensen inzien dat het heel mooi is om je stakeholders, je klanten, je medewerkers te betrekken in het succes waar je met z'n naartoe groeit." Het is Dalen Meurs' missie met Eyevestor naar een aandelenmaatschappij te groeien, want 'hoe logisch is het om te investeren in bedrijven waar je echt bij hoort en gebruikt van maakt'.

Lees ook: Plannen om zélf ondernemer te worden? Doe mee aan Droomstart

Tijdens de live kijkradio-uitzending bij de Week van de Ondernemer lichtten Barry van Ruiven van kinderkledingmerk Seabass en Cosmas Blaauw van SharePeople, hét betaalbare alternatief voor een AOV voor zelfstandig ondernemers hun keuze voor sharefunding uitgebreid toe; de reden, het proces, het resultaat.

Droomstart

Gijs Dalen Meurs is ook een van de juryleden van Droomstart, een nieuw podcastproject van De Ondernemer en As We Speak Podcast, waarover hij ook in de kijkradio-uitzending vertelt. Droomstart is er voor iedereen die van plan is ondernemer te worden maar dat laatste duwtje nodig heeft. De ondernemers in spé die door de selectiedag komen, krijgen adviezen van experts en als ze dan inderdaad ook de volgende stap willen zetten, helpt het sharefundingplatform Eyevestor ze daar verder mee op weg. Het pad naar een eigen bedrijf is dan geheel te volgen via deze website, via onder meer podcasts. Meer weten, of aanmelden voor Droomstart kan via deze link.

Lees ook: Luister én kijk terug: live visual radio Week van de Ondernemer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details