Nieuws Financiën

FactorWerk nieuwe naam van regionaal werkbedrijf

Het Regionaal Werkbedrijf Stedendriehoek en Noord-Veluwe heet voortaan FactorWerk. Deze naam is vrijdagochtend onthuld tijdens het Grootste Werkgevers Ontbijt bij Fooddock in Deventer schrijft De Stentor.

Van onze redactie 11 maart 2016

Contractarbeidsovereenkomst1065

Binnen FactorWerk werken veertien gemeenten, het UWV, werkgeversorganisaties en vakbonden samen. Doel is tot 2026 in de arbeidsregio 5200 garantiebanen te realiseren: specifieke werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking. Tot en met 2016 heeft het werkbedrijf van staatssecretaris Klijnsma 1 miljoen euro gekregen. Voor de periode vanaf 2017 heeft de rijksoverheid vooralsnog geen geld beschikbaar gesteld.

Scoort-competitiesBij het werkgeversontbijt werden ook de winnaars gehuldigd van de Scoort-competities in Deventer, Zutphen/Lochem en Apeldoorn (met teams uit Apeldoorn, Brummen, Epe en Voorst). In Deventer is dat Team DKW/MKB, in Zuphen/Lochem het Team Inntel Hotels en in Apeldoorn het Team Apeldoorn.

Alle deelnemende teams hebben samen in een jaar tijd 302 reguliere werkplekken en 80 werkervaringsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weten te realiseren. Deze vallen niet alle onder de definitie van garantiebanen.