Video Faillissement

Tunga Talks (1): Remco Beekman over de lessen van zijn faillissement

In de podcast- en videoserie Tunga Talks spreekt Ernesto Spruyt, initiatiefnemer en eigenaar van het IT-staffing en outsourcingbedrijf Tunga, met collega-ondernemers. Dat leidt tot inspirerende en openhartige verhalen. Openhartig is zeker ook Remco Beekman. Na een heftig faillissement vocht de ondernemer terug en nu is hij enorm succesrijk met... Brabantse worstenbroodjes!

Presentatie: Ernesto Spruyt 6 maart 2021

Remco Beekman Keilekker

Remco Beekman is nu enorm succesvol met zijn Keilekker-worstenbroodjes.

In de eerste aflevering van Tunga Talks deelt Remco Beekman zijn avonturen met Ernesto Spruyt als de ondernemer achter Keilekker. Zijn aanvankelijk ambitieuze plannen als ondernemer leidden eerder tot een zwaar en levensveranderend faillissement. Beekman moest noodgedwongen terug naar de basis. De worstenbroodjes die hij in die periode maakt voor vrienden en familie vinden dusdanig gretig aftrek dat hij alsnog een succesvolle onderneming van de grond krijgt.

Na faillissement door diepe dalen als ondernemer en als mens

In het interview gaat de Keilekker-eigenaar in detail in op het succes van zijn bedrijf, waarmee hij jaarlijks inmiddels meer dan anderhalf miljoen handgemaakte worstenbroodjes produceert. Hoe is hij zo ver gekomen? En welke elementen maken zijn bedrijf zo succesvol? Ook praat Beekman openhartig over de periode daarvoor, waarin zijn faillissement hem door diepe dalen liet gaan als ondernemer, maar bovenal als mens. En hoe hij daar uiteindelijk toch (misschien wel beter) uit is gekomen... Benieuwd? Bekijk en beluister Tunga Talks hieronder.

Wie is Ernesto Spruyt?

Ernesto Spruyt is initiatiefnemer en eigenaar van het succesvolle IT-staffing en outsourcingbedrijf Tunga. Daarnaast begeleidt hij al jaren startups en corporate innovatiemanagers via onder andere Growth Class, YES!Delft en Google Launchpad. Bedrijven helpen om nieuwe paden te bewandelen is altijd de rode draad in zijn avontuurlijke carrière geweest.

Het is ook de aanleiding voor Spruyt geweest om te starten met met Tunga Talks. Dat 'Tunga' staat voor avontuur. De ondernemer wil via de podcasts graag avonturen van ondernemers delen: de reis die het ondernemerschap met zich meebrengt. Dat wil zeggen: inclusief de pieken, maar de talks zijn ook openhartig over de dalen.

Wil je meer avonturen horen van en over ondernemers met een bijzonder verhaal? Abonneer je dan op onze podcast door je hier te abonneren, of via Spotify of Apple Podcast.

Lees ook: Nederlandse start-up Tunga speurt naar Afrikaans tech-talent voor westerse bedrijven

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.