Nieuws Financiën

Grolsch Fonds beloont betekenisvol bedrijf

Grolsch beloont ook dit jaar bedrijven en initiatieven die bijdragen aan de sociale en economische groei in Twente en de Achterhoek. Inschrijven voor een bijdrage uit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds 2017 kan nog tot en met 31 maart via de website van de bierbrouwer. Dat schrijft de Tubantia.

Twentsche Courant Tubantia | Foto: Grolsch 31 januari 2017

Grolschverkoopgunstig1065

De aanvragen worden beoordeeld op ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid, karakter en meesterschap. Het fonds is in 2015 in het leven geroepen om het 400-jarig jubileum van Grolsch te vieren.

Winnaar was East Dutch Textiles, dat is gericht op startende modeontwerpers en het weer realiseren van meer kledingproductie in Oost-Nederland.

Vijf initiatieven

Een jaar later kregen vijf initiatieven een bijdrage uit het fonds: Enschede Textielstad met “Meer aandacht voor ambacht”, de Stichting TETEM Kunstruimte met “Maker Festival Twente”, ROC van Twente met “Meester gezel kleermaker”, de RKBS Paus Joannes/Marcellinus met “The Leader in me school” en de Stichting Studiegroep Metselen met “Project gastlessen metselen”.