Nieuws Financiën

Het is best gezellig op tijdelijke marktplaats in Sint Willebrord

Zowel de kraamhouders als de bezoekers van de weekmarkt in Sint Willebrord zijn niet ontevreden over de tijdelijke locatie aan de Vinkenstraat/Meeuwenstraat. Er is geen terugval in omzet en bezoekersaantal schrijft BN De Stem dinsdag in haar krant.

Fons Pijnen 29 maart 2016

Nieuwe plek weekmarkt sint williebrod

Vorige week was het nog even bekijken waar iedereen ging staan. Maar afgelopen zaterdagochtend liep het heel wat beter. Iedereen weet dan wel waar hij moet zijn. En de omwonenden worden voor de tijdelijke overlast verrast met een bloemetje.

Bart van kledingkraam Heuveltex uit Den Bosch staat met zijn kleding dan wel liever aan het Emmausplein, maar toch valt het hem niet tegen. "Het moet niet langer dan een week of acht duren. Het is iets anders uitpakken. Maar het is altijd een goede markt hier", zegt hij, temidden van de talrijke prijsknallers en aanbiedingen.

Max van der Pas uit Breda verkoopt vanuit de wagen heerlijke vis. "Het scheelt wel iets. Mensen moeten gewoon even wennen. Kijk, je hebt altijd wel commentaar." Louis Koevoets uit Standdaarbuiten is er met een aantal groentekramen. "Het staat hier allemaal best leuk toch. Het gaat allemaal goed. Maar natuurlijk ben ik blij als we straks weer naar onze vaste stek kunnen."

John van Kley (Oud Alblas) van 't Stoepje roept zelfs dat het van hem wel zo mag blijven. En Carla van Oosterhout van Solberg Kip ziet zelfs nieuwe gezichten. Ook bezoekers zijn niet ontevreden. "Van mij mag het gerust zo blijven", zegt de een. Een ander: "Ik had ergere overlast verwacht. Maar het valt allemaal reuze mee." En weer een ander vindt het 'best gezellig rondom dat grasveld aan de Vinkenstraat.'

Bezoekers komen te voet, met de fiets of auto. Met volle tassen gaan ze huiswaarts. De markt, dat is een gezellig muziekje, een praatje met een ander, een koekje voor de kleine in de buggy, de geur van verse kibbeling en het geluid van aggregaten voor de stroom.

Marktmeester Hans Gordeijns loopt glunderend rond. "Vorige week was het even passen en meten. Maar nu heeft iedereen zijn stek gevonden. En het is goed weer vandaag. Over een week of acht gaat het Emmausplein weer open. Maar ook vandaag hebben we maar liefst veertien verkoopwagens en vierentwintig kramen. En dat worden er straks in mei nog drie meer."