Nieuws Financiën

Industriële ondernemers blijven positief

De indicator van het producentenvertrouwen bij industriële ondernemers ging in januari naar 3,2 en ook deze maand blijven producenten positief, blijkt uit cijfers van het CBS. Deze maand ligt de indicator op 3,1. Ondernemers in deze branche zijn sinds oktober 2014 voor het overgrote deel positief gestemd, met name in de hout- en bouwmaterialenindustrie.

De Ondernemer 26 februari 2016

Ondernemers Positief

Producenten in de industrie waren deze maand positiever over de productie in de komende drie maanden en over de orderportefeuille. Maar over hun voorraden gereed product waren ze minder positief.

De indicator bestaat uit drie deelindicatoren en de ondernemers waren over allemaal positief. Zo zijn er veel ondernemers die verwachten dat hun productie de komende drie maanden zal toenemen, en ook vinden veel de orderpositie groot. Tot slot vindt het overgrote deel van de ondernemers dat hun voorraad eindproduct te klein.

Hout- en bouwmaterialen Ondernemers in de hout- en bouwmaterialenindustrie zijn deze maand het meest positief, en dan met name over de orderportefeuille. Producenten in de voedings- en genotmiddelenindustrie staan op een tweede plaats. In de transportmiddelenindustrie ligt het vertrouwen het laagst.