Nieuws Financiën

Mkb-betaalapp Klearly haalt 2,1 miljoen euro op in investeringsronde

Klearly, de eerste Nederlandse app waarmee mkb'ers betalingen direct op hun telefoon kunnen ontvangen, heeft 2,1 miljoen euro opgehaald in een recente investeringsronde.

Van onze redactie 31 mei 2023

Klearly betaal app mkb

Foto: Klearly

De Klearly-app, die vanaf deze woensdag gratis is te downloaden, stelt ondernemers in staat met slechts enkele handelingen een pinapparaat van hun mobiele telefoon te maken. Dankzij de directe integratie met de smartphone-hardware betalen gebruikers alleen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken. Het geautomatiseerde aanmeldproces zorgt ervoor dat ondernemers binnen enkele minuten na registratie betalingen kunnen ontvangen.

Na een succesvolle pilotfase met taxichauffeurs van de Taxicentrale Amsterdam (TCA) en de Rotterdamse Taxicentrale (RTC), heeft Klearly zijn positie als de officiële partner van toonaangevende taxicentrales in Nederland versterkt. Ook in de horeca- en rederijsector groeit de interesse in de app. Als gevolg hiervan is het aantal verwerkte betalingen in de afgelopen maand met een indrukwekkende 173 procent gestegen. Sinds het begin van de pilot heeft Klearly rond de 30.000 betalingen verwerkt.

Lees ook: De rol van data: hoe Duurzaamheidsmonitor van Yuki en SmartTrackers het mkb helpt vergroenen

Uitbreiding naar internationale markten

De pre-seed-investering werd geleid door investeringsmaatschappijen Antler en Global PayTech Ventures. Ook vooraanstaande individuele investeerders, onder wie voormalige leidinggevenden van MasterCard, Mollie en Adyen, hebben in Klearly geïnvesteerd. Met de ontvangen investering van 2,1 miljoen euro en de steun van ervaren investeerders is de Amsterdamse startup goed gepositioneerd om zijn diensten verder te ontwikkelen en uit te breiden naar internationale markten. Het streven is om ondernemers wereldwijd te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun zakelijke ambities.

,,Als een van de weinige fintech startups richten we ons volledig op de eindgebruiker", aldus Sam Koekoek, ceo en medeoprichter van Klearly. ,,Daarom streven we ernaar om op korte termijn onze processen verder te stroomlijnen. Op de lange termijn kijken we vooral naar uitbreiding naar andere landen. We zijn Klearly gestart om zoveel mogelijk mensen te helpen hun ondernemersdroom waar te maken. Die missie houdt niet op bij de Nederlandse grens."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws