Aangeboden door JOUW

Branded Content Financiën

Komt je lijfrente vrij? Beleggen interessante optie!

Jaarlijks krijgen zo’n 80.000 Nederlanders bericht van hun verzekeraar dat hun opgebouwde lijfrentekapitaal vrij komt. In de meeste gevallen moet met het kapitaal dat vrij komt een uitkerende lijfrente worden gekocht. Een aanvulling op de AOW en het bedrijfspensioen.

Van onze redactie 6 februari 2020

JOUW Pensioen advertorial

Rente of beleggen

Bijna altijd wordt het vrijgekomen kapitaal op rente geparkeerd. Met de verzekeraar spreek je een looptijd af (minimaal 5 jaar). Vervolgens laat de verzekeraar weten hoe hoog de uitkering zal zijn. Maar je kan je natuurlijk afvragen of dit, gezien de lage rente van tegenwoordig, nog wel aantrekkelijk is. De overheid ziet dat ook. Daarom mag je beleggen met je lijfrentekapitaal. En dat biedt een mooi perspectief. Het historisch rendement van bijvoorbeeld aandelenbeleggingen ligt een stuk hoger dan de huidige rentetarieven. En dat biedt dus uitzicht op meer lijfrente.

Beleggingsvariant

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat in de beleggingsvariant de uitkeringen variabel zullen zijn. Gaat het goed met de beleggingen, dan zullen de uitkeringen stijgen. Gaat het wat minder op de beurs, dan kan de waarde van de uitkering ook dalen. Verkeer je in de luxe positie dat je je dit risico kan permitteren, dan is het zeker het overwegen waard.

Bereken het zelf

Er zijn nog weinig aanbieders die de beleggingsvariant al aanbieden. Een van de partijen waar (door)beleggen met je lijfrente kan is JOUW-Pensioen. Op de website van JOUW-Pensioen staat een handige tool waarmee de hoogte van de verwachte lijfrente-uitkeringen, bij verschillende beleggingsprofielen, eenvoudig kan worden berekend. Meer informatie vind je hier.

Voor JOUW Pensioen is een essentiële-informatiedocument opgesteld, welke je hierkan downloaden. Aangezien JOUW Pensioen meerdere beleggingsopties kent, kan je aanvullend op het essentiële-informatiedocument onderaan deze pagina onder ‘Documenten’ tevens het prospectus en de essentiële beleggersinformatie-documenten van de beleggingsfondsen downloaden. Deze documenten bezitten informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze documenten voordat je het product koopt. De beleggingsfondsen bezitten een open-end karakter en zijn geregistreerd zijn bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.