Nieuws Financiën

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl uit Enschede haalt op beurs 328 miljoen euro op

Takeaway.com heeft in eerste instantie 328 miljoen euro opgehaald met zijn beursgang vrijdag in Amsterdam. Dat bedrag kan de komende weken nog oplopen, door een zogeheten overtoewijzingsoptie.

ANP | Foto: Lenneke Lingmont 30 september 2016

Thuisbezorgd jitse groen lenneke lingmont

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, de firma die door Jitse Groen werd opgericht in zijn studententijd op een zolderkamer in Enschede, verkoopt in eerste instantie ruim 14 miljoen aandelen voor 23 euro per stuk.

Minder aandelen

Daarmee worden minder aandelen aangeboden dan eerder werd aangekondigd. Medio september werd nog gesproken van een mogelijke verkoop van ruim 19 miljoen aandelen. Daarmee werd gemikt op minstens 350 miljoen euro.

Overtoewijzingsoptie

Via de overtoewijzingsoptie kunnen de bij de beursgang betrokken banken nog eens maximaal 2,1 miljoen aandelen in de markt zetten. De opbrengsten worden door Takeaway gebruikt voor aflossing van schulden, investeringen in bestaande activiteiten en voormogelijke overnames.

Plus van 3,7 procent

Het aandeel Takeaway opende vrijdag op Beursplein 5 flink hoger, op 23,50 euro. Na enkele minuten handel stond er een plus van 3,7 procent op de borden en was het aandeel 23,85 euro waard.