Nieuws Financiën

RTL Z lanceert nieuw business programma

Een zakenprogramma met ballen en net een tikje anders. Dat claimt Business 010 te zijn. Een nieuwe talkshow gericht op ondernemend Nederland, uitgezonden vanuit de Boompjes 701 in Rotterdam. Vanaf 1 april 2017 wekelijks te zien op RTL Z.

Van onze redactie 29 november 2016

Stay in Touche SHH 0276

Presentator Kevin Brouwer (midden op de foto) gaat in de eerste reeks van acht afleveringen in gesprek met inspirerende ondernemers uit Nederland. Van starters tot corporaties en alles wat zich daartussen bevindt. Op het programma staan trends en ontwikkelingen in het bedrijfsleven, succesverhalen en obstakels. Business 010 biedt ruimte voor debat.

De studiogesprekken worden afgewisseld met een kijkje in de keuken bij ondernemers door acteur/regisseur John Buijsman (links op de foto) en verdiepende verslaggeving door Ingrid Adriaanse (rechts). Het programma krijgt volgens de makers de charme van een late night talkshow, wordt ingevuld vanuit een onafhankelijke redactie en onderscheidt zich door een vleugje Rotterdamse humor, mentaliteit en aanpak.

Aboutaleb

Het eerste seizoen wordt afgetrapt met onder anderen burgemeester Aboutaleb en oud-minister van Financiën en CFO van KPN Jan Kees de Jager. De daaropvolgende afleveringen schuiven onder anderen GTST-acteur en ondernemer Everon Jackson, MVO-directrice Maria van der Heijden, het familiebedrijf Van den Assem en afgevaardigden van de projecten van Bloc Next Generation Development aan.

Opnames bijwonen

De opnames vinden plaats in februari 2017 op locatie aan de Boompjes 701. De opnames en aansluitende netwerkborrels zijn bij te wonen door geïnteresseerde ondernemers en toegankelijk voor een zakelijk netwerk. Met de Business 010 borrel, reguliere uitzendingen op RTL Z én aanvullend live (video)content via social media en online kanalen (o.a. RTL XL) biedt Business 010 een nieuw multimediaal platform voor ondernemers in en buiten Rotterdam.