Nieuws Financiën

Nuenens keukenbedrijf valt om

De Nuenense keukenzaak Iesra is bankroet. De eigenaresse heeft laten weten dat ze zelf haar faillissement heeft aangevraagd. De winkel in het centrum van het dorp is al anderhalve week dicht. Ongeveer een jaar heeft de winkel bestaan. Dit bericht het Eindhovens Dagblad woensdag.

Bart-Jan van Rooij (AD) 9 maart 2016

Keuken Bedrijf

Het is het vierde faillissement in zes jaar tijd voor de onderneemster die verschillende keukenzaken in de regio had. Eerder gingen ook Keukencentrum Roulaux en Mieke Keukens in Veldhoven en Mr-Keuken in Eindhoven op de fles. Iesra werd al in 2013 opgericht maar pas begin 2015 opende de Veldhovense onderneemster Mieke Roulaux de deuren van de winkel in Nuenen. Bij de start van haar zaak vorig jaar zei ze: "Ik doe het omdat ik zo van het vak hou. Ik heb door de crisis een aantal moeilijke jaren achter de rug, maar ik zie nu weer mogelijkheden. Het trekt weer aan. En ik kan het niet laten."

Nu laat ze weten weliswaar een goede kandidaat te hebben gevonden die wilde participeren, maar dat uiteindelijk toch is besloten de zaak niet voort te zetten. De keukenonderneemster heeft naar eigen zeggen al haar relaties op de hoogte gesteld van de situatie. Deze week heeft ze het faillissement aangevraagd. Een curator was gisteren nog niet benoemd.

AanbetalingRond de sluiting werden op haar zaak diverse berichten opgehangen met onder meer grievende teksten richting de onderneemster. Na een artikel daarover meldden zich diverse klanten die lieten weten kort voor het faillissement nog een aanbetaling voor een keuken te hebben gedaan. Ook diverse leveranciers geven aan dat zei nog tienduizenden euro's tegoed hadden.

Tijdens het eerdere bankroet van Keukencentrum Roulaux bedroeg de schuldenlast zo'n 435.000 euro.