Nieuws Financiën

Ondernemers die zakendoen met Rijksoverheid moeten over op e-factureren

Ondernemers die zakendoen met de Rijksoverheid, opgelet! Met ingang van 1 augustus accepteren de meeste organisaties binnen de Rijksoverheid alleen nog e-facturen. Hoewel veel ondernemers inmiddels overgestapt zijn op het elektronisch factureren, is het nog niet overal het geval.

De Ondernemer 27 juli 2019

Factureren rijksoverheid ondernemers factuur

Om ondernemers de kans te geven zich voor te bereiden op deze manier van factureren werd tot nu toe niet streng gecontroleerd. Veel bedrijven zijn inmiddels overgestapt naar e-facturatie en steeds meer organisaties binnen de Rijksoverheid accepteren alleen nog maar e-facturen en zenden facturen die per e-mail (zoals Word- of PDF bestanden) of per post worden ontvangen retour.

Efficiënter, sneller en veiliger

Elektronisch factureren, ofwel e-factureren, is het digitaal versturen en ontvangen en automatisch verwerken van een factuur. Het is efficiënter, sneller en veiliger omdat er geen handmatige controle meer nodig is. De Rijksoverheid zegt op deze manier ook op kosten te besparen.

Lees ook: BTW aangifte voor ondernemers: dit moet je weten

Voor de ondernemers die nog niet bekend zijn met e-facturatie heeft de overheid een online adviestool ontwikkeld: de e-factuurwijzer.