Nieuws Financiën

Online portefeuille voor crowdfunders gelanceerd

Crowdfundmarkt introduceert de eerste online portefeuille voor serieuze beleggers in crowdfunding: crowdfundpanel.com. Daarmee speelt crowdfundmarkt in op de groeiende behoefte om met één account uniform inzicht te krijgen in een complete investeringsportefeuille. Het initiatief komt een jaar na de lancering van Crowdfundmarkt.nl, een website waar investeerders in crowdfunding alle projecten kunnen vinden en vergelijken

De Ondernemer 18 mei 2016

Crowdfunding 15

Lees ook:Crowdfunding Day Europe: Dromen vs. Risico's

Op dit moment staan er 42 crowdfundplatformen in Nederland geregistreerd bij de AFM. In het eerste kwartaal van 2016 boden deze platformen samen 238 projecten aan. Elk platform biedt haar investeerders een persoonlijke account met inzicht in de investeringen bij het betreffende platform. Maar veel investeerders spreiden hun vermogen in meerdere projecten op verschillende platformen. Het gevolg: diverse persoonlijke accounts zonder enige vorm van uniformiteit. Crowdfundpanel.com biedt de oplossing: één account met uniform inzicht in een complete crowdfundingportefeuille.

Portefeuille financieel op orde

In hoeveel projecten heb ik geïnvesteerd? Om welke bedragen gaat het in totaal? Wat is het rendement op mijn complete portefeuille? Hoeveel krijg ik volgende maand uitbetaald aan rente en aflossing? Dit zijn de vragen waar Crowdfundpanel.com een investeerder antwoord op geeft. In één duidelijk overzicht worden alle belangrijkste financiële parameters gepresenteerd.

Crowdfundpanel.com geeft zowel de investeringshistorie van een gebruiker als de totale verwachte uitbetalingen van rente en aflossing per maand in detail weer.

Zodra een project in default raakt (faillissement van een ondernemer) stopt de uitbetaling van rente en aflossing aan de investeerders. Met Crowdfundpanel.com wordt het effect van een default op het totale rendement van de investeerder direct duidelijk zichtbaar.

Verantwoord investeren door inzicht in spreiding risico’sCrowdfundpanel.com biedt tevens inzicht in de opbouw van een portefeuille verdeelt per crowdfundingplatform, ontwikkelfase, investeringsdoel, aflossingsschema, organisatievorm, branche en locatie. Een investeerder kan met Crowdfundpanel.com een afgewogen crowdfundingportefeuille samenstellen, passend bij zijn of haar de risico-bereidheid.

Verder ontwikkelen, samen met investeerdersMet de introductie van Crowdfundpanel.com biedt Crowdfundmarkt serieuze investeerders via crowdfunding het broodnodige inzicht. Op basis van gebruikerservaringen wordt Crowdfundpanel.com verder ontwikkeld samen met actieve investeerders in crowdfunding.