Nieuws Financiën

Ook ontslagen op Jumbo-hoofdkantoor Veghel

Henk Snijders 5 januari 2016

Jumbovrachtwagentruck1065

Jumbo gaat bijna 200 mensen ontslaan. Een deel daarvan zijn medewerkers op het hoofdkantoor in Veghel. Het supermarktconcern gaat verder in de loop van dit jaar het kantoor in Amersfoort sluiten. Nu de ombouw van alle C1000 winkels is afgerond, komen alle medewerkers op het hoofdkantoor in Veghel te werken. Hierdoor vervallen 190 van de 925 banen in de centrale organisatie.

Jumbo gaat banen die niet tot de kerntaak van supermarktconcern behoren afstoten. De banenreductie treft voornamelijk administratieve en beheersfuncties die niet meer nodig zijn na de krachtenbundeling van Jumbo met C1000. "Een deel van de medewerkers zal via outsourcing bij andere ondernemingen worden ondergebracht", aldus een woordvoerder van het bedrijf in het Brabants Dagblad. Maar ook komen mensen op straat te staan. Gedwongen ontslagen worden daarbij niet uitgesloten.

OntslagregelingVorig jaar gingen al zo'n 500 kantoorbanen verloren door samenvoeging van de hoofdkantoren in Amersfoort, Vianen en Veghel. De vakbonden waren in die operatie zeer tevreden over een ruime ontslagregeling.

Jumbo draaide volgens financieel topman Ton van Veen een goed 2015. Het Veghelse concern maakte een 'behoorlijke winstsprong', stelde Van Veen gisteravond. Hij gaat uit van een plus van 10 procent in het bedrijfsresultaat. De omzet van de Jumbo Groep liep echter terug van 6,8 miljard euro in 2014 naar 6,6 miljard. Dit komt doordat het concern nu een stuk minder winkels telt dan een jaar geleden.

Jumbo heeft als onderdeel van de overname van C1000 125 C1000-filialen overgedragen aan concurrenten Coop en Albert Heijn. Het concern heeft nog 580 vestigingen, tegen 623 eind 2014.