Nieuws Financiën

Plannen voor picknickplek, mobiele marktkraam en repaircafé in Goor

De Stichting Voor en Door Goor heeft voor dit jaar enkele nieuwe projecten op stapel staan, waaronder de realisatie van een openbare picknickplek, de aanschaf van een mobiele marktkraam en de opening van een repaircafé. Voor en Door Goor vraagt hiervoor subsidie aan bij Leader, een Europees subsidiefonds.

Van onze redactie 1 februari 2016

Repaircafe haaksbergen

De openbare picknickplek zou onder de boom op het terrein van de Stadslandbouw aan de Kerkstraat moeten komen. Daarvoor is een bankje en een aantal verplaatsbare tafels nodig. Het is de bedoeling dat het een ontmoetingsplek wordt voor buurt en inwoners. Ook kunnen hier workshops en andere activiteiten van Voor en Door Goor gehouden worden. De picknickplek moet er in maart zijn en kost 5.000 euro.

Mobiele marktkraamHet tweede project is het plaatsen van een mobiele marktkraam, in bijvoorbeeld de centrale hal van het gemeentehuis. Daar kunnen producten van de Stadslandbouw verkocht worden. Het gaat om streekproducten van Goorse landbouwgrond. Ook de schaapsherder kan van de kraam gebruik maken. Het is de bedoeling dat de kraam er in juni 2016 staat. Hiervoor is 2.500 euro nodig.

Repaircafé Verder heeft de stichting het idee om een repaircafé te openen in Goor, waar mensen (samen) kleding, meubels, elektrische apparaten en andere goederen repareren. Daarvoor heeft de stichting 2.500 euro nodig.

PlannenAndere ideeën voor 2016 betreffen het stoken van whisky en het beschikbaar stellen van workshopruimte op het terrein van de Stadslandbouw. Daarnaast worden bestaande activiteiten, zoals het mozaïeken van de social wall voortgezet.

Stichting Voor en Door Goor heeft als doel een bijdrage te leveren aan een goed woon-, werk en leefklimaat in Goor.

In Haaksbergen bestaat het repaircafé alweer één jaar.

Foto: Herman Meijerink (L) repareert een slijptol bij repaircafé Haaksbergen (Lars Smook)