Nieuws Financiën

Subsidie voor energie

De meest in het oog lopende nieuwe regels, subsidies, verordeningen, inschrijvingen en verkeersmaatregelen.

Van onze redactie 9 juli 2016

Punaise Prikbord Kalender thinkstock

Subsidie voor energieBedrijven en non-profit instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruikmaken van de subsidieregeling SDE+. De energietechnieken zijn onderverdeeld in de categorieën biomassa, geothermie, water, wind en zon.

Mkb-kredietenBij de BMKB staat de overheid borg voor bedrijfsfinanciering. Tot en met 30 juni kan gebruik worden gemaakt van verruimde financieringsmogelijkheden. Bij een kredietbehoefte tot 266.667 euro is er de mogelijkheid om 75 procent te financieren met het BMKB-krediet, in plaats van 50 procent.

EnergiefabriekenTijdens het afvalwaterzuiveringsproces komt energie vrij. Momenteel werken 23 individuele waterschappen samen om rioolwaterzuiveringsinstallaties te transformeren tot Energiefabrieken. Waardevolle grondstoffen zoals fosfaat worden daarmee teruggewonnen. Informatie via info@energiefabriek.nl.

InnovatiegerichtOp zoek naar een mogelijkheid om jouw innovatie uit te voeren en te testen om deze vervolgens succesvol in de markt te zetten? De provincie Overijssel en Twentse gemeenten zetten zich in om innovatiegericht in te kopen. Info: Jantsje op de Hoek 06-38773886 (Kennispark Twente).

Overheden worden uitgenodigd tips voor de rubriek Prikbord op te sturen naar twente@deondernemer.nl.