Nieuws Financiën

Problemen Vanboeijen voorlopig niet voorbij

Medewerkers van zorginstelling Vanboeijen in Assen maken zich zorgen over de zorg voor de cliënten. RTV Drenthe schrijft dat maandagmorgen 120 medewerkers bij het hoofdkantoor een verklaring hebben voorgelezen voor het bestuur.

Van onze redactie 15 februari 2016

Invalide gehandicapt Assen zorg zorginstelling

Medewerkers zijn bang dat door het bestuurlijke gerommel de zorg aan cliënten onderdruk komt te staan. Na de bijeenkomst zijn de medewerkers gewoon weer aan het werk gegaan, want er is geen sprake van een staking.

Vrijdag werd duidelijk dat bijna alle leden van de raad van toezicht opstappen, met uitzondering van voorzitter Janny Vlietstra. De medezeggenschapsraad (MR) wil dat Vlietstra ook opstapt. Vlietstra zou de MR meerdere keren onder druk hebben gezet.

Bij de instelling Vanboeijen, waar zorg en begeleiding wordt aangeboden aan mensen met een verstandelijke beperking, is er al langere tijd gerommel binnen het management. Bovendien worden regelmatig ontslagzaken voor de rechter uitgevochten.

Vakbonden FNV en CNV houden vanavond een bijeenkomst voor de medewerkers, naar aanleiding van de aanhoudende bestuurlijke chaos binnen de instelling.