Aangeboden door Quintes Verzekeren en Risicobeheer

Branded Content Financiën

Quintes: een nieuwe naam voor een vertrouwd gezicht

Eindhoven heeft er een nieuw verzekeringsbedrijf bij. Of nou ja, nieuw. Dankzij diverse overnames, waaronder die van Financieel Adviesburo De Mul in 2018, gaan achttien kantoren verder onder de nieuwe naam Quintes Verzekeren en Risicobeheer. Directeur François van den Waardenburg: „Met een Quintes-adviseur aan je zijde kun jij alle tijd steken in jouw onderneming.”

Crissy Mulder 23 december 2021

Quintes Eindhoven

François van den Waardenburg, directeur Quintes Eindhoven: ,, Lokale aanwezigheid blijft belangrijk.” Foto: Loraine Bodewes

Quintes is een verzekeringsbedrijf voor de particuliere en de zakelijke markt, maar dan nét even anders. Bij Quintes wordt verzekeren en risicobeheer beschouwd als mensenwerk. De kernwaarden? Daar is Van den Waardenburg duidelijk over: deskundig, betrokken, maar bovenal persoonlijk. „Wij zorgen ervoor dat jouw adviseur bij je in de buurt zit zodat hij niet alleen jou, maar ook je omgeving goed kent. Zo komen onze gespecialiseerde adviseurs regelmatig bij je op bezoek. Samen staan we met de poten in de klei. Op die manier kunnen wij ál onze klanten een passend en persoonlijk advies geven.”

Eigen volmacht- en beurskanaal

Met meer dan tachtig overnames in Nederland heeft Quintes nu een landelijke dekking. In deze regio, met kantoren in Eindhoven, Uden, Bladel en Weert, werken meer dan vijfenzeventig collega’s en landelijk meer dan achthonderd. Die opschaling bezorgt de klant veel voordeel, zegt Van den Waardenburg. „Onze adviseurs wisselen onderling hun deskundigheid en specialisaties uit. Daarnaast hebben al onze kantoren toegang tot de provinciale aanbieders én hebben we een eigen volmacht- en beurskanaal.”

De touwtjes in eigen handen

Lang verhaal kort: Quintes heeft alles in eigen huis. Dit betekent dat de adviseurs zelf de touwtjes in handen hebben. „Wij wikkelen zelf schades af, maken zelf de polissen op en leveren maatwerk. Snel én voor honderd procent onafhankelijk.”

“Wij vinden het belangrijk dat we onafhankelijk blijven, zodat we niet onderhevig zijn aan de grillen van de grote verzekeraars”

François van den Waardenburg, Quintes Eindhoven

Om zich heen ziet Van den Waardenburg dat de meeste kleinere kantoren verdwijnen. ,,Daardoor blijven er nog slechts grote intermediairs en verzekeringsconcerns over. Wij vinden het belangrijk dat we niet onderhevig zijn aan de grillen van de grote verzekeraars die de markt domineren. Het maakt ons niet uit waar we een verzekering voor onze klant afsluiten. We zijn volledig onafhankelijk en kunnen daardoor altijd de beste oplossing zoeken voor de klant bij de meest geschikte maatschappij.”

Lokale wortels in regio Eindhoven

Groot worden door klein te blijven, daar gelooft Quintes in. „Ja, wij zijn nu een grote, bekende speler, maar we behouden onze lokale aanwezigheid en toegankelijkheid”, zegt Van den Waardenburg. Dankzij die lokale wortels kan Quintes zich goed inleven in de situatie van de klant. En dat is volgens het kantoor het geheim van goed verzekeren. „Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis van jouw omgeving, weten we hoe we risico’s kunnen aanpakken, zodat jij je eigen dromen waar kunt maken.”

"Quintes is sponsor van PSV én FC Eindhoven”

François van den Waardenburg, Quintes Eindhoven

In de regio Eindhoven is Quintes (voorheen onder andere namen) al jarenlang actief. Het bedrijf doet veel aan lokale sponsoring en netwerken, maar is bijvoorbeeld ook sponsor van PSV en FC Eindhoven. Verder draagt de organisatie graag een steentje bij aan goede doelen en initiatieven die zij een warm hart toedraagt.

De planning voor dit jaar? Van den Waardenburg: „De rebranding van alle kantoren naar de nieuwe naam Quintes uitvoeren en voor klanten het vertrouwde aanspreekpunt blijven.” Daarnaast blijft het verzekeringsbedrijf zich verder professionaliseren en specialiseren, onder meer met de doorontwikkeling van het eigen beurs- en volmachtkanaal.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Quintes Verzekeren en Risicobeheer.

Quintes groeit hard en is daarom geregeld op zoek naar nieuwe collega’s op verschillende vlakken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de vacature-website werkenbijquintes.nl. Wie weet verwelkomt Quintes jou binnenkort wel in Eindhoven of bij één van de andere lokale kantoren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws