Nieuws Financiën

Reimerswaal mkb-vriendelijkste gemeente van Zeeland

Zeeuwse ondernemers hebben de gemeente Reimerswaal voor het tweede jaar op rij verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van Zeeland. Dat meldt de PZC.

Van onze redactie 24 oktober 2016

Geld cash

Reimerswaal scoort met name goed op de gebieden 'tevredenheid ondernemers' en 'lokale lasten'; ondernemers vinden dat zij waar krijgen voor hun geld. Op het onderdeel imago scoort Reimerswaal een stuk minder, maar dat wordt weer gecompenseerd door de tevredenheid onder de ondernemers over de gemeente.

Goede kant

Wethouder Izak Vogelaar van Reimerswaal ontving de prijs maandagochtend uit handen van secretaris Cees Pille van BZW namens MKB-Nederland. "Reimerswaal heeft zich de laatste jaren van haar goede kant laten zien richting ondernemers. Dat blijkt uit het feit dat ze de prijs nu voor de tweede keer op rij winnen", aldus Pille.

Deelnemers

De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland. In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers meegewerkt aan het onderzoek, 650 van hen waren Zeeuws(e). Deelnemers werden onder meer gevraagd zich uit te spreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten.

Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland eindigden op de respectievelijk tweede en derde plek.