Nieuws Financiën

Rijssen-Holten vriendelijkste mkb-gemeente van Nederland

De gemeente Rijssen-Holten is verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van Nederland. Ondernemers zijn vooral te spreken over de toegankelijkheid van de gemeente en de investeringen die Rijssen-Holten gedaan heeft in het midden- en kleinbedrijf, zo schrijft de Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 11 november 2016

Gemeentehuis Rijssen

Rijssen-Holten werd twee weken geleden al uitgeroepen tot mkb-vriendelijkste gemeente van Overijssel, de landelijke titel komt daar nu bij. De gemeente was al twee keer eerder verkozen tot winnaar van Overijssel.

Verkiezing

Ruim 21.000 ondernemers verdeeld over 390 gemeenten werd naar het ondernemersklimaat in hun gemeente gevraagd. De jury van MKB-Nederland schrijft in haar rapport dat ondernemers in de gemeente Rijssen-Holten waar krijgen voor hun geld. Ook betrekt de gemeente actief ondernemers bij haar plannen.

Stimulans

De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De prijs dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid.

Op de foto: Gemeentehuis van Rijssen (Fotograaf: Lenneke Lingmont)