Nieuws Financiën

Scheveningse verkoopt winkel op Marktplaats

Er was al een hoop op Marktplaats te vinden, maar sinds kort staat er op de verkoopwebsite ook een complete boekwinkel. De Scheveningse Gita Bakker (36) heeft sinds kort haar Boekhandel Scheveningen, gevestigd in de Keizerstraat, op de website geplaatst. Haar hele winkel inclusief inboedel staat voor 70.000 euro te koo. Zo meldt het AD.

Christy Dollen 4 augustus 2016

Marktplaats22

Bakker staat al tien jaar lang in de winkel en vindt het tijd voor iets anders. Wat dat precies is, weet ze nog niet. ,,Ik moet eerst zien of de verkoop lukt'', vertelt ze. ,,Maar als het wel allemaal doorgaat ben ik helemaal vrij en kan ik alle kanten op. Misschien word ik wel buschauffeur, of ga ik op een camping in Frankrijk werken. Bij de politie gaan en agent worden lijkt me ook wel wat.''

De advertentie op Marktplaats staat inmiddels zo'n twee maanden, maar nu heeft Bakker daar een oproep op de facebookpagina van haar winkel aan toegevoegd. Op die manier wil ze burgers inschakelen om de geschikte kandidaat te vinden, die haar kan opvolgen door haar winkel over te nemen. ,,Maar nu is het ook echt out in the open. Ik wilde niet dat er een roddelcircuit zou ontstaan.'' Via via hoorde ze bijvoorbeeld dat mensen aan haar personeel vroegen of de winkel failliet was, want 'het stond te koop op Marktplaats'. ,,Zo creëer ik geen verwarring.''

Ook ging de Scheveningse liever niet in zee met bedrijfsmakelaars. ,,Dat kost een hoop geld en dan is het nog altijd maar de vraag of het daadwerkelijk wat oplevert."

Reacties

Inmiddels heeft ze al een aantal serieuze reacties binnen. ,,Volgende week heb ik wat afspraken staan. Dan ga ik kijken wat voor plannen die mensen hebben en wat de mogelijkheden zijn'', stelt Bakker.