Nieuws Financiën

Shop-in-shop nekte Perry Sport

Perry Sport en Aktiesport zijn failliet. Ze leunden zwaar op het failliete V&D en Scapino, waar ze eigen verkooppunten hadden. De goedlopende zelfstandige filialen werden meegesleurd, bericht De Volkskrant.

Joris Zwetsloot 24 februari 2016

Perry Shop in shop

Lees ook:Doek valt definitief voor Perry SportWie sleurt V&D nog meer mee in zijn val?Perry Sport blijft voorlopig open

Speltip nummer 6, 'spreid je winkansen', had behalve in het casino ook goed van pas kunnen komen voor USG Holding. Het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport werd dinsdag failliet verklaard. Voor de verkoop van sportartikelen leunde het te zwaar op het nu failliete V&D en de bankroete schoenenwinkel Scapino. Via het zogeheten shop-in-shopconcept bestierden Perry en Aktiesport daar inpandig hun eigen verkooppunten. Dat was achteraf bekeken geen verstandige strategie.

Stop niet al je eieren in één mandje, luidt het advies van retailexpert Cor Molenaar. Volgens hem is het belangrijk dat merken ook hun webwinkels en eigen verkooppunten goed op de rit hebben, naast hun shop-in-shops.

Het succes van een shop-in-shop staat of valt bij de wisselwerking tussen gastheer en leverancier, zegt ook hoogleraar bedrijfskunde Manda Broekhuis van de Universiteit Groningen. Zij ziet dat merkenexploitanten vooral deskundig zijn op het gebied van presentatie van hun product. Het warenhuis heeft een sleutelrol bij het bereiken van de juiste doelgroep.

Lees meer in De Volkskrant.