Aangeboden door ABN AMRO MeesPierson

Branded Content Financiën

Slimme stappen bij bedrijfsoverdracht

Voor veel ondernemers is de verkoop van hun bedrijf de deal van hun leven. Niet in de laatste plaats omdat er dan opeens veel geld is. Nadenken over wat je daarmee doet, begint voordat het er is, zegt Gordon Doull, Hoofd Kenniscentrum bij ABN AMRO MeesPierson. Het recept voor succes in drie delen: het voor-, hoofd- en nagerecht.

Van onze redactie 8 december 2020

Goudon doull expert bedrijfsoverdracht

Gordon Doull, Hoofd Kenniscentrum bij ABN AMRO MeesPierson

Het voorgerecht: de voorbereiding

Op een gegeven moment gaat het bij een ondernemer borrelen: wil ik niet iets anders? Van groot belang is hoe je je zaak hebt gestructureerd. Dat begint bij aanvang van de onderneming. Simpel gezegd: het begint vaak als een hobby, waarna het serieuzer wordt en je overgaat naar een vennootschap omdat de financiële belangen wel heel groot worden. Je hebt dan meer bescherming nodig en daar denken wij graag in mee: een holding met één of meer werkmaatschappijen, bijpassende huwelijkse voorwaarden en testamenten. Houden we het zoals het is of moet er iets veranderen?

Het hoofdgerecht: de verkoop

Hier speelt persoonlijke voorkeur een belangrijke rol. Je kunt de waarde die in de onderneming zit verzilveren bij de verkoop zelf. Misschien kun je al eerder een deel van die waarde eruit halen. Dat doe je bijvoorbeeld door dividend uit de werkmaatschappij naar je holding over te hevelen. Daarmee is het uit de onderneming en het ondernemingsrisico gebracht. Ons signaal aan ondernemers: laat je niet alleen drijven door fiscale motieven. Ga geen dingen overhaast doen vanwege een fiscale vrijsteling. Maar als je toch iets wil, doe het dan fiscaal slim. Is er sprake van opvolging binnen de familie? Dan is er wellicht reden om dat proces te versnellen vanwege mogelijke veranderingen in de fiscale regelgeving.

Het nagerecht: het vermogen

De verkoop is rond. Gebruik een half jaar om te landen, je financiële positie op een rij te zetten. Ga je het ervan nemen of zullen je uitgaven nauwelijks veranderen? Stop je met werken, of start je iets nieuws? Formuleer je behoeften en bereken wat je nodig hebt om dat te kunnen invullen. Dat is het uitgangspunt van private banking: financieel inzicht geven. Dat is voor de klant nuttig, stelt in staat om welbewuste beslissingen te nemen en geeft overzicht. Naast onze hulp bij het verkrijgen van dat financiële inzicht kunnen wij ondernemers dan ook helpen hun doelen te realiseren.

Mogelijkheden met uw vermogen

Wat zijn de mogelijkheden met uw vermogen? Neem door hier te klikken contact op met een specialist van ABN AMRO MeesPierson.

Advertisement