Nieuws Financiën

Toptalent heeft leuke baan voor het uitkiezen

Van onze redactie 14 januari 2016

Toptalentwerkbureaukantoor1065

Door de aantrekkende economie blijkt het voor Nederlandse bedrijven steeds moeilijker talentvolle medewerkers te behouden. Dat blijkt uit de jaarlijkse Global Salary Survey van wereldwijde wervingsspecialist Robert Walters.

Zorgen over baanzekerheid - die bij professionals eerder nog zorgden voor terughoudendheid om te jobhoppen - verdwijnen meer naar de achtergrond.

"In alle sectoren zullen professionals de voordelen gaan wegen van het veranderen van baan, zowel met het oog op hun carrière als op de werk-privébalans", concludeert het rapport.

Om die talentvolle medewerkers binnen te hengelen én vooral te behouden, zullen bedrijven zwaarder moeten inzetten op studie en ontwikkeling, de balans tussen werk en privé en flexibiliteit. Daardoor zal de vraag naar goede mensen bij personeelszaken de komende jaren ook een vlucht nemen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de interimmarkt stabiel zal blijven en het aantal vaste aanstellingen zal toenemen. Andere ontwikkelingen in 2016 zijn gelieerd aan nieuwe wetten en regels. Zo blijven met name specialisten in risk & compliance en belastingaccountants met kennis van nieuwe wetgeving sterk in trek.