Nieuws Financiën

Uitstel van bestellingen zorgt voor dipje in halfjaarcijfers van TKH

Uitstel van bestellingen met een waarde van een kleine 40 miljoen euro spelen de Twentsche Kabel Holding (TKH) parten. Dochter VMI uit Epe, dat bandenbouwmachines maakt, zou machines leveren aan Chinese klanten. De Chinezen hebben de opdracht echter met enkele maanden uitgesteld, schrijft De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 17 augustus 2016

Geld Stock

Het was één van de tegenvallers die TKH in het eerste half jaar te verwerken kreeg. Dat maakt dat de halfjaarcijfers lager uitkomen dan over 2015. De omzet daalde met 5,8 procent tot 650 miljoen euro en de nettowinst met 13,2 procent tot 36 miljoen. "Maar het tweede half jaar zal voor ons beter zijn dan de eerste zes maanden", voorspelt topman Alexander van der Lof van TKH. Het bedrijf verwacht over het hele jaar een winst, die tussen de 88 en 93 miljoen euro ligt. Vorig jaar was dat 100 miljoen.

Lichtpunten

Er mag dan sprake zijn van een dipje in het resultaat, volgens Van der Lof zijn er zeker ook lichtpunten. Zo meldt hij een strategische samenwerking met een grote fabrikant van autobanden.

"Met een bedrijf uit de mondiale top-5 hebben we een raamovereenkomst afgesloten over de levering van bandenbouwmachines. Zij gaan vanaf het tweede half jaar bestellen en het is de bedoeling dat dit een langjarige relatie wordt."