Nieuws Financiën

Veelzijdig Postkantoor opent tweede vestiging in Emmen

Emmen is over twee jaar een trendy horecagelegenheid rijker. Het Postkantoor in Hoogeveen opent dan haar tweede vestiging op het Raadhuisplein. "Een betere plek kan ik me niet wensen", zegt eigenaar Albert Jan Vos dinsdag tegen de Hoogeveensche Courant. "We kunnen meeliften op de drukte bij Wildlands en profiteren ook nog eens van de vele evenementen op het prachtige nieuwe plein."

Van onze redactie 9 augustus 2016

Terras Horeca Jongeren Uitgaan Thinkstock

Het is de bedoeling dat jong en oud zich straks thuisvoelt in het etablissement waar gasten overdag kunnen lunchen of een krantje lezen onder het genot van een kopje koffie. 's Avonds verandert het grand café in een restaurant. In de late uurtjes vindt er nog een transformatie plaats: met gedimde lichten en hedendaagse muziek moet Het Postkantoor dan de ontmoetingsplek voor het jongere uitgaanspubliek worden.

Meer reuring

Vos verwacht weinig negatieve effecten voor omliggende horecagelegenheden. "Er komt meer reuring, daar hebben alle ondernemers voordeel van." De plannen voor vestigingen in onder meer Deventer en Zwolle zijn in de maak. Ook naar Meppel wordt gekeken. "Maar dat zijn nog vage toekomstplannen. Eerst stropen we de mouwen op in Emmen."