Nieuws Financiën

Voorst krijgt grotere supermarkt

De voormalige Rabobank aan de Rijksstraatweg in Voorst gaat na de zomervakantie tegen de vlakte. Op deze plek komt te zijner tijd een nieuwe supermarkt van de Coop. Die wordt ruimer van opzet dan de huidige vestiging even verderop.

Rudi Hofman 18 mei 2016

Supermarkt Kar Thinkstock

Carel Boogman, eigenaar van de CoopCompact op de hoek Schoolstraat-Rijksstraatweg, verheugt zich op de extra mogelijkheden die de nieuwe locatie biedt: "We krijgen daar een grotere winkel en meer parkeerplaatsen", zegt hij in een reactie. Dieper ingaan op de toekomstige situatie wil Boogman op dit moment niet, omdat eerst de bestemmingsplanprocedure moet worden afgewerkt. De vestiging van een supermarkt op het perceel waar het oude en leegstaande bankgebouw staat, vereist een herziening van het bestemmingsplan.

Centrale locatieAanvankelijk was het de bedoeling op deze centrale locatie in het dorp het 'Hart van Voorst' te creëren: een bundeling van een aantal winkels waaronder een supermarkt met daarboven appartementen. IJsseldal Wonen, eigenaar van het pand, trok zich in de zomer van 2014 terug uit dit project omdat het niet langer wenste te investeren in commercieel vastgoed.

Volgens directeur-bestuurder Yolanda Winkelhorst is bovendien de vraag naar huurappartementen in kleine kernen in de tussentijd afgenomen. Eind 2016 verwacht de wooncorporatie de overdracht van de oude banklocatie in Voorst aan Coop af te wikkelen.