Nieuws Financiën

Wethouder kijkt uit naar komst nieuw warenhuis in Zwolle

Wethouder René de Heer van is opgetogen dat het voormalige V&D-pand in zijn stad op het verlanglijstje staat van Hudson's Bay.

Van onze redactie 19 mei 2016

Hudsonsbay1065

Lees ook:Dit is het geheim achter het succes van Hudson's BayHudson's Bay: zuurstof voor de winkelstraatIn welke steden komt Hudson's Bay?Hudson's Bay opent 20 warenhuizen in NederlandHet Canadese warenhuis wil in twintig steden vestigingen openen. Dat daarbij zit sluit volgens de wethouder aan bij geluiden die hij de afgelopen maanden vernam van eigenaar CBRE van het voormalige V&D-pand. Op een formele bevestiging wacht de wethouder van economische zaken overigens nog.

Grote formulesVerheugend is volgens De Heer vooral dat het hier om een formule gaat die Nederland nog niet kent. "Zwolle is dan één van de twintig plaatsen in plaats van één van de zoveel steden. Dat is een heel gunstige uitgangspositie. Het betekent dat we binnen nu en anderhalf jaar drie grote formules aan het winkelaanbod kunnen toevoegen. Want naast Hudson's Bay komen natuurlijk ook Zara en Primark naar de binnenstad."