Nieuws Financiën

Zes Groningse vestigingen MS Mode weer open

De winkels en de webshop van MS Mode zijn tijdelijk weer open. Dit is mogelijk nu de curatoren en Rabobank een akkoord hebben gesloten over de voortzetting van MS Mode tijdens het faillissement. De curator en de bank hebben dat in een gezamenlijke verklaring laten weten.

Van onze redactie 16 augustus 2016

Ms mode failliet winkels open roland kahn2 1065

Het gaat om 135 winkels door heel Nederland waar in totaal ongeveer 880 mensen werken. Onder deze 135 winkels zijn zes vestigingen in provincie Groningen; in de stad Groningen, Delfzijl, Hoogezand, Veendam, Winschoten en Stadskanaal.

Tevreden

Zowel de curator als de bank is tevreden over de uitslag en noemt de regeling ,,in het belang van alle betrokkenen''. Bovendien vergroot dit de mogelijkheden voor een doorstart van (delen van) MS Mode.

Curator Frits Kemp: ,,Er ligt een goed akkoord, dat ertoe kan bijdragen dat we snel een koper voor MS Mode kunnen vinden. We zijn verheugd dat in constructief overleg met de Rabobank een oplossing is bereikt en de winkels en webshop weer open gaan. Er zijn diverse gegadigden voor MS Mode waarmee gesprekken worden gevoerd en gevoerd gaan worden.''En de Rabobank laat weten: ,,We zijn blij voor de medewerkers en klanten van MS Mode dat de winkels weer open gaan en hopen dat zo veel mogelijk banen behouden kunnen blijven.''

Gerelateerd artikel:

Faillissement aangevraagd voor MS Mode; 6 winkels in Groningen de dupe

Foto: Roland Kahn