Aangeboden door doppio

Branded Content Innovatie

Deze Amsterdamse ondernemer gaat de e-bike markt op z'n kop zetten

Wie een fervent fietsfreak is, droomt vast van een eigen fietsmerk. Zo ging het ook bij Peter Eiselin. Hij wilde meer met zijn passie doen, zag wat er gebeurde in de mobiliteit en wist: dit blijft niet bij dromen alleen. Peter begon daadwerkelijk een eigen merk e-bike: doppio.

Van onze redactie 29 april 2020

Jvd K7288

Peter Eiselin, bedenker/ontwikkelaar van de twoseater doppio. Foto: Jacco van de Kuilen.

,,Zitcomfort, dat is enorm belangrijk. Onze buddyseats, de zadels, worden in Nederland gemaakt, handmatig door een ervaren zadelmaker. De batterij. doppio is de enige met een uitneembare batterij van 840 wattuur, voor een e-bike een supersterke. En de remmen. doppio heeft hydraulische schijfremmen. Dat hadden ook mechanische remmen kunnen zijn, maar wij gaan voor kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid. Het zijn keuzes die kostenverhogend zijn, het resulteert wel in een veel beter product.”

Het is Peter Eiselin ten voeten uit. Keuzes die kostenverhogend zijn maar wel een veel beter product opleveren. Kwaliteit. Betrouwbaarheid. Duurzaamheid. De beste onderdelen, het móet kloppen. De pur sang ondernemer weet dat er in de markt van e-bikes veel concurrentie is, maar dat de potentie nog groter is.

Een klantenkring die een way of life vertegenwoordigt, die geniet van het leven, dat had hij direct al voor ogen. Het moest dus niet de zoveelste e-bike worden, Peter wilde echt iets nieuws neer gaan zetten. Dat werd de eerste volwaardige twoseater en die moeten we volgens de bedenker ook kunnen zien als een betaalbare vervanger van de scooter.

GRATIS ZELF UITPROBEREN

Snel en zonder opstoppingen en parkeerproblemen aankomen bij je bedrijf of afspraak? Vraag een proefrit aan en ervaar zelf de voordelen van de Doppio e-bike.
Doppio heeft een pop-up store aan de Ferdinand Bolstraat 65 in Amsterdam en een testcentrum aan de Amsterdamseweg 514 in Amstelveen.

'Qua look is de twoseater precies geworden zoals ik in gedachten had'

,,Ik ben vaak in Azië, heb er veel fietsenbeurzen bezocht en vooral gekeken naar interessante frames. Een lage instap, dat triggerde, daar ben ik ben uiteindelijk op gaan voortborduren. Onderscheidend, geschikt voor iedereen, en dan met de focus op één model perfectioneren naar de optimale configuratie. Qua look is de twoseater precies geworden zoals ik in gedachten had. Met een voor de klant uitgebreide keus aan accessoires, zodat je de look van je doppio passend kunt maken naar je eigen smaak.”

Er kwam redelijk snel een investeerder aan boord en een paar maanden later nog ‘een serieus grote’ – Peter had duidelijk meer dan de interesse gewekt én: ze benaderden hém. ,,De bevestiging dat ik op het goede spoor zit.” Maar ook: ,,Het is een heel gaaf ding, eigen signatuur, en technisch gezien kunnen en zullen we ook dankzij de investeerders blijven innoveren. De eerste testversie bijvoorbeeld had best vaak lekke banden. Iedereen, ook in de grote stad, denkt overal overheen te kunnen rijden. We hebben er direct kwalitatief betere anti-lekbanden op gezet. Opgelost.”

‘Heb je genoten?’, is de eerste vraag die ik altijd stel na een proefrit. Genieten, plezier hebben in het rijden, dat is voor mij, buiten dat het technisch goed in elkaar moet zitten, het allerbelangrijkst.”

'Een doppio die fun uitstraalt'

Die way of life, dat ‘genieten van het leven’ wat Peter bij de ontwikkeling van zijn doppio voor ogen had, is intussen de mooie werkelijkheid.

,,E-bikes hadden een enorm grijs imago, de link met senioren. Maar bij doppio, omdat dit een twoseater is, een scooteralternatief, kom je in een heel nieuwe doelgroep terecht. Jongeren waarvan ouders niet willen dat ze op een scooter stappen, ondernemers die gezien willen worden, het is heel breed allemaal met een doppio die fun uitstraalt. Want dát is onze merkpositionering. ‘Heb je genoten?’, is de eerste vraag die ik altijd stel na een proefrit. Genieten, plezier hebben in het rijden, dat is voor mij, buiten dat het technisch goed in elkaar moet zitten, het allerbelangrijkst.”

doppio is gestart in Amsterdam, eenvoudigweg omdat Peter er vandaan komt. ,,Ik ken de stad, zie de doelgroep en de potentie, ken er de scooterwetgeving. Aanvankelijk wilden we meteen in drie of vier grote steden starten, maar met bijna een miljoen mensen in Amsterdam moeten we ons verkoopdoel gemakkelijk kunnen halen. Bovendien kunnen we zo onze servicebelofte, ook op locatie, beter bewaken, is het behapbaar.”

'We willen de Coolblue van de e-bikes worden'

Het betreft overigens Amsterdam én omstreken, een gebied met een straal van circa 30 km daar rondom. ,,We hebben overigens nu al klanten tot en met Geleen aan toe en die zijn en blijven meer dan welkom. We zijn dan wel eerlijk door te stellen dat service en pechhulp dan wat langer kan duren. Binnen Amsterdam kan het soms al dezelfde dag of uiterlijk binnen een paar dagen."

Service. Nee: topservice. Peter wilde dat aanvankelijk uitbesteden, maar op het laatste moment ‘voelde dat toch niet goed’. Een belangrijke beslissing. ,,Na al die gesprekken heb ik gezegd: het is heel simpel, wij gaan het zelf doen. Servicebus aangeschaft en servicemensen aangenomen. Het is bikkelhard werken, maar tot op de dag van vandaag ben ik blij dat we die keuze gemaakt hebben. We leveren elke doppio thuis af. Onderhoud en service kunnen we ook aan huis leveren. Als je de Coolblue van de e-bikes wilt worden, en dat willen we, dan is dat de persoonlijke service die je moet bieden.”

Coronacrisis: anders durven denken

Of de coronacrisis doppio doet afremmen? Allesbehalve. ,,Deze tijd vraagt om al je creativiteit, om anders durven denken. Of het nou gaat om het inhuren van mensen, de opening van een winkel of niet, het aanbieden van testritten, het is deze vraag die je met de kennis van nu opnieuw centraal moet stellen: hoe kunnen wij onze klanten op de beste manier bedienen?"

,,Zo zijn we elke klant nog meer op maat gaan benaderen. Nieuwe gespreide betalingsmogelijkheden bijvoorbeeld. Ik kan mij daar bijvoorbeeld voor zzp'ers en kleine ondernemers juist nu alles bij voorstellen. Lease-mogelijkheden. En nog sneller leveren, omdat je als zzp’er of zorgverlener juist nu door moet. Er is voldoende voorraad. Precies op tijd, voor de corona-ellende, waren al onze shipments binnen.”

'Post-corona verwacht ik dat de e-bikessector verder door het dak gaat'

Overigens, er wordt over uitbreiding nagedacht: drie of vier verkooppunten dit jaar, en dan binnen ‘Groot-Amsterdam’. Marktcijfers (verkoopverwachting dit jaar: 650.000 e-bikes), mobiliteitsrapporten, het veranderende consumentengedrag (lees: vakantiegeld), Peter heeft het allemaal op zijn netvlies.

,,Dit is een groeimarkt. Geen opstoppingen, geen parkeerproblemen, je mag tot wel 25 kilometer gewoon op het fietspad en een helm hoeft niet. De overheid heeft daarnaast gunstige fiscale regelingen geïntroduceerd om het gebruik van de e-bike te stimuleren, en dat merken we. Bovendien, de Fietsersbond bracht het laatst, een onderzoek dat vakantiegeld straks zeker ook besteed gaat worden aan e-bikes. Post-corona verwacht ik sowieso dat de e-bikessector verder door het dak gaat, mensen gaan tram of metro mijden maar moeten wel naar hun werk of zoeken sowieso nieuwe, duurzame oplossingen om van a naar b te komen.” Peter realiseert zich daarbij als geen ander: de grootste ambassadeurs van doppio zijn tevreden, blije klanten. En die klantenkring is snelgroeiende. A way of life.

GRATIS ZELF UITPROBEREN

Maak gebruik van de 'Zonnige aanbieding' en plan direct een proefrit

Enthousiast over deze e-bike? Je kan de doppio e-bike leasen vanaf 92 euro per maand (ex. BTW) inclusief verzekering, pechhulp, reparatie, service en onderhoud. Deze short term lease aanbieding is beschikbaar in een private en zakelijke variant. Direct kopen kan natuurlijk ook, je krijgt dan een voucher ter waarde van 250 euro cadeau, voor de aanschaf van opties en accessoires naar keuze.Meer informatie over deze zonnige aanbiedingen.