Nieuws Innovatie

App koppelt ondernemers bij het borrelen

Netwerkborrels. Babbelend van de een naar de ander wandelend, hopend op uitbreiding van het zakelijke netwerk. Ondernemer Pancras Pouw houdt ervan, maar het mag wel wat effectiever. Vanavond presenteert hij tijdens de Bitterballenborrel in Rotterdam een app, schrijft het AD.

Leon van Heel 21 juli 2016

Pancras Pouw1

Het kan effectiever?"Soms heb ik een topavond, was het gezellig en kom ik thuis met vijftien visitekaartjes, maar voor de zaken betekenen ze niets. Liefst spreek ik mensen die mij opdrachten opleveren." U heeft een soort dating-app voor ondernemers?"En dan wegswipen als ze me niet aanstaan, haha. Nee, beUnited Connect, zoals de app heet, ziet er heel anders uit. Het is een computerprogramma op de mobiele telefoon dat ondernemers op een borrel aan elkaar koppelt wanneer zij iets voor elkaar kunnen betekenen. Een websitebouwer met een programmeur bijvoorbeeld." De app wijst de weg naar die persoon?"Er zit een foto bij en een cv. Het is verder een kwestie van zoeken en een gesprek aanknopen met behulp van die informatie." Is een borrel nog nodig, want zo kan het ook van achter de computer?"Er gaat niets boven elkaar in het echt spreken. Deze app is een hulpmiddel daarbij."

Bent u niet bang dat u door de app steeds dezefde types mensen tegen het lijf loopt en geen verrassende personen meer ontmoet?"Nee, ik vergroot de kans op voor mij interessante mensen."

Trouwens, een zakenborrel in de vakantietijd, is dat handig?"Jazeker, want alles ligt stil, maar de Bitterballenborrel gaat altijd door. Met 110 aanmeldingen wordt het zelfs druk in WorldhotelWings, vlakbij Rotterdam Airport. De meeste ondernemers zijn juist thuis in deze maanden, omdat al hun personeel op vakantie is."