Aangeboden door T-Mobile Ondernemen

Branded Content Innovatie

Bedrijfsprocessen verbeteren en businessmodellen verzilveren met IoT

Als ondernemer wil je over goede informatie beschikken om de juiste beslissingen te nemen voor je bedrijf. Het Internet of Things, waarbij apparaten worden aangesloten op het internet, is daar een hulpmiddel voor. Hoe zet je IoT en het Industrial Internet of Things (IIoT) in om kosten te besparen of je omzet te laten groeien? Talkshowhost Igor Beuker zoekt het voor je uit tijdens deze aflevering van Trends in Business. We hebben ook een gratis e-book voor je opgesteld met veel tips en inzichten rondom digitaliseren in deze tijd.

Bram de Vrind 10 februari 2021

Igor Beuker Rotterdam Schouwburgplein

Spreker, futurist en ondernemer Igor Beuker.

Trends in Business

Talkshow van De Ondernemer en T-Mobile

Trends in Business is een talkshow van De Ondernemer en T-Mobile waarbij we trends onder de loep nemen voor ondernemers. Spreker, futurist en ondernemer Igor Beuker rukt de motorkap open van de Vierde Industriële Revolutie en daar komen een dertigtal trends en exponentiële technologieën uit. In Trends in Business kijken we in drie shows naar: Digitale Transformatie, 5G en Internet of Things. Wie kijkt maakt progressie. Niet alleen voor je bedrijf maar ook voor jezelf!

IoT is een buzzwoord geworden. Veel bedrijven laten hun apparaten inmiddels communiceren met het internet. Van transportbedrijven die de vloot volgen via slimme sensoren tot FC Utrecht dat met sensoren kan meten wat de bezettingsgraad van parkeerplaatsen voor het stadion is.

Maar wat kun jij er als ondernemer mee? Is IoT een ontwikkeling die je met beide handen moet aangrijpen, of kun je het beter laten lopen? Hoe kun je dankzij IoT kosten besparen of je omzet laten groeien? Welke stappen kun je nemen om met IoT je bedrijfsprocessen te verbeteren?

In deze aflevering van de Talkshow Trends in Business, diept host Igor Beuker het voor je uit met experts Denis Doeland en Ewout Karel. Doeland is auteur, spreker en strateeg. Hij helpt bedrijven om hun digitaal vermogen te laten groeien. Ewout Karel is ondernemer en innovatiemanager bij T-Mobile. Bekijk de aflevering hieronder.

MyChannels Video ID: 193068

'IoT is een hulpmiddel om betere beslissingen te nemen voor je bedrijf'

IoT kan helpen bij het verkrijgen van inzichten in bedrijfsprocessen. Aan de hand van die data, kun je een efficiencyslag maken, aldus Doeland. ,,IoT is een hulpmiddel om betere beslissingen te nemen voor je bedrijf.”

Volgens innovatiemanager Karel is IoT breder toepasbaar dan je wellicht zou denken. Neem de parkeersensoren waarmee de beheerder van FC Utrecht kan zien welke plekken (vaak) bezet of vrij zijn. Een boer die wil weten op welke plek koeien in de stal liggen, kan een soortgelijke toepassing gebruiken.

Een uitgebreid overzicht krijgen van de belangrijkste trends, tools en inzichten op het gebied van digitale transformatie? Download het gratis e-book dat we voor je hebben opgesteld.

In de talkshow blikt Doeland vijf jaar vooruit en geeft een interessant overzicht van sectoren waarin IoT een grote(re) rol gaat spelen. Van de smart homes die we nu hebben tot de smart factory waarbij processen op afstand worden bestuurd.

Doeland verwacht dat dit Industrial Internet of Things (IIoT) al vanaf 2023 een vlucht gaat nemen. Enkele IIoT-toepassingen? Machines die naadloos met elkaar communiceren, grote besparingen door het verder stroomlijnen van distributie en logistiek, enorme efficiencyverbeteringen in warehousing.

Foto: Igor Beuker met Denis Doeland (links) en Ewout Karel (rechts).

'Types die je helpen met Instagram en TikTok. Voor hen is het omgaan met nieuwe technologie een tweede natuur'

Naast het verbeteren van bedrijfsprocessen kan IoT ook helpen om bedrijfsmodellen te verzilveren die nog niet bestonden. In de talkshow worden voorbeelden uitgediept, zoals de brandmelderproducent die een slimme brandmelder kan maken die niet alleen de bewoners wakker maakt, maar ook meteen de buren een seintje geeft dat er gevaar dreigt. Of de garagehouder die oude auto’s connected maakt.

Innovatiemanager en tevens wijnondernemer Karel adviseert ondernemers om de mogelijkheden van IoT te gaan verkennen en samenwerkingen op te zoeken. ,,Dan pas kom je op modellen die echt meerwaarde bieden.”

Zijn tip: bind slimme jonge mensen aan je bedrijf. ,,De types die je helpen met Instagram en TikTok. Voor hen is het omgaan met nieuwe technologie een tweede natuur.”

In deze coronacrisis gaat digitale transformatie op steroïden. Wil jij kansen pakken met je bedrijf en inzetten op groei? Download dan hier het gratis e-book met een overzicht van de belangrijkste digitale trends voor ondernemers.