Nieuws Innovatie

Horeca zit te springen om opmerkelijk 'gat' in de markt van ondernemer Bodhi

Zijn vrienden noemen hem gekscherend ‘plee-boy’. Deventenaar Bodhi Verhaaf ging een jaar geleden mobiele toiletten verkopen aan verhuurbedrijven. De 25-jarige ondernemer heeft het nu drukker dan ooit: vanwege de invoering van de coronapas zitten horeca-ondernemers te springen om een mobiele wc bij hun terras. ,,Mijn omzet is in korte tijd verdubbeld.”

Gert Kramer (AD) 4 oktober 2021

Bodhi Verhaaf mobiele toiletten horeca

Foto:

Bodhi verkoopt zijn mobiele toiletten sinds september vorig jaar vanuit een opslag in Voorst. Hij maakt de wc’s samen met een zakenpartner. De jonge ondernemer had een jaar geleden niet kunnen vermoeden dat zijn toiletten zó gewild zouden zijn. In De Stentor doet hij zijn opmerkelijke verhaal.

Lees ook: On That Ass: met abonnementsmodel voor boxershorts Europa veroveren

Waarom besluit iemand in hemelsnaam mobiele wc’s te gaan maken en verkopen? Had jij een vooruitziende blik, net als in juni vorig jaar toen jij en jouw vriendin kort voor een hittegolf mobiele airco’s aan de man brachten?

Bodhi Verhaaf: ,,Nee, ditmaal niet. Ik zag dit niet aankomen. Dik drie jaar geleden organiseerde ik voor Serious Request een evenement in Apeldoorn. Toen kwam ik erachter hoe moeilijk het is aan mobiele toiletten te komen. Ik verdiepte me in die business en kwam tot de conclusie dat er een gat in de markt was. Er zijn genoeg bedrijven die mobiele toiletten verhuren, maar slechts heel weinig die ze maken en verkopen.”

,,Ik ging in zee met een zakenpartner, in september 2020 begonnen we met ons bedrijf, mobieltoiletkopen.nl. Spannend, het was coronatijd. Vrijwel alle evenementen werden afgeblazen, er was amper vraag naar mobiele toiletten. Maar nu hebben we het beredruk, dat maakt een boel goed. De horeca - vooral in de grote steden in het westen - staat te springen om mobiele wc’s. De verhuurbedrijven kunnen de vraag amper aan, daar profiteren wij van. Onze omzet is de afgelopen weken zeker verdubbeld.”

MyChannels Video ID: 253209

Je hoeft je eigen bedrijf dus niet door de wc te spoelen. De coronapas is een zegen voor jullie?

,,Nou, dat gaat misschien wat ver. Het is niet ideaal dat mobiele toiletten bij terrassen staan voor ongevaccineerde gasten die niet binnen hun behoefte mogen doen. Ziet er wat vreemd uit. Maar wij zijn er niet rouwig om, dat klopt. Voor een ondernemer in mobiele toiletten is het een plezierige tijd.”

Kan ik ook een mobiel toilet kopen bij jullie?

,,Nee, we verkopen niet aan particulieren, dan bederven we onze eigen markt. Verhuurbedrijven zijn onze klanten, die willen we niet in de wielen rijden. Als wij ze verkopen aan particulieren, krijgen de verhuurbedrijven het minder druk. Dat scheelt ons dan weer veel omzet.”

Lees ook: Ondernemers, Nico Dijkshoorn heeft 'Het Gat in de Markt' gevonden

Nemen alleen Nederlanders plaats op de brillen van jullie mobiele toiletten?

,,Nee, we leveren in de hele Benelux. Dat gat zat in de markt. De branche van mobiele toiletten is een klein wereldje, waarin wij ons erg goed voelen.’’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws