Aangeboden door KSE

Branded Content Innovatie

Innoveren gaat het best als medewerkers de kans krijgen zich te ontwikkelen

KSE is een wereldspeler op het gebied van doseer- en weegsystemen en slimme automatiseringssoftware voor de petfood-, premix- en diervoederindustrie. Ook al is het bedrijf uit Bladel groot genoeg om binnen de industrie het verschil te maken, werken is er gemoedelijk en laagdrempelig.

Branded content 15 juli 2023

KSE

“Groot genoeg om het verschil te maken, klein genoeg om bij de koffie over koetjes en kalfjes te praten.” Foto: KSE

Behulpzaam, zo zijn de mensen van KSE het best te omschrijven volgens Robert Verstappen, HR-Projectleider. ,,Onze medewerkers zijn altijd bereid elkaar te helpen. We werken hier in een sfeer die gemoedelijk en laagdrempelig is, maar er wordt ook hard gewerkt. Om te overleven als wereldspeler in de industrie is het van belang dat je als bedrijf weet te evolueren. We weten al 50 jaar in te spelen op trends en hulpbehoeftes in onze markt. Zonder de medewerkers was dat niet gelukt, die groeien net zo goed mee met ons bedrijf. Blijvend leren is daarbij van groot belang. Als bedrijf moet je leren van de markt, en van je mensen. De continue ontwikkeling van onze medewerkers is de sleutel tot ons succes.”

50-jarig bestaan

Het van oorsprong genaamde Kempen Service Elektrotechniek werd opgericht in 1973 door Adriaan en Tonnie Smulders en richtte zich aanvankelijk op elektrotechnische installaties in de agrarische sector. Eind jaren ’90 traden ook de twee zonen Erik en René Smulders toe tot het bedrijf. KSE is in 50 jaar uitgegroeid van een klein bedrijf tot een internationale onderneming met activiteiten over de hele wereld, waarbij alle innovaties in huis worden ontwikkeld.

Goed voelen

Verstappen vervolgt: ,,Het blijft natuurlijk een feit dat KSE een bedrijf is waar veel technische mensen werken. Dan is het nog wel eens zo dat de soft skills wat minder ontwikkeld zijn. Goede communicatie vinden we van essentieel belang, daarom besteden we veel aandacht aan het ontwikkelen hiervan. Je moet namelijk niet alleen inhoudelijk kijken naar hoe iemand functioneert. Bij KSE gaat het om meer dan alleen salaris betalen voor het uitvoeren van de werkzaamheden, we willen ook dat onze mensen zich goed voelen binnen het bedrijf.”

Doorgroeimogelijkheden

Dat de betrokkenheid bij KSE groot is, blijkt wel uit het feit dat lange dienstverbanden KSE niet vreemd zijn. Eén van de huidige directieleden is ooit als stagiaire begonnen. ,,Bij ons zijn er heel veel doorgroeimogelijkheden”, aldus Verstappen. ,,Neem bijvoorbeeld de business unitmanagers, de laag onder de directie, daarvan zijn er drie van de vier begonnen als engineer of technoloog. Met tussenstappen zijn ze verantwoordelijk geworden voor afdelingen die miljoenen omzet draaien en hebben ze dertig werknemers onder zich. Maar het is niet zo dat groei van hogerop wordt afgedwongen. In je huidige functie mag je ook best groeien.”

‘In je huidige functie mag je ook best groeien’

Van a tot z betrokken

Bij KSE opereert iedereen in een klein team en weet de leidinggevende waar de ambitie van elk individu ligt. De werk-privébalans staat er hoog in het vaandel en alle innovaties van KSE in de branche worden intern ontwikkeld. Van a tot z is iedereen betrokken bij de hele productie. Robert Verstappen omschrijft het als volgt: ,,We zijn groot genoeg om binnen de industrie het verschil te maken, maar ook klein genoeg om het maandagochtend bij de koffie over koetjes en kalfjes te hebben. De lijnen zijn kort en informeel, je kunt gewoon bij de ceo naar binnen lopen als jij dat wil. En neem zoiets als thuiswerken, daar werd bij KSE al vroeg op ingezet. Als internationaal bedrijf met klanten over de hele wereld organiseer je nu net zo makkelijk een digitale meeting.”

Innoveren

,,Het is ook hard werken”, aldus Robert. ,,We zijn toonaangevend en om dat te blijven, moeten we als KSE continu innoveren. Dat gaat het beste wanneer mensen persoonlijk ook de kans krijgen zich te ontwikkelen. Dat wordt onder meer gedaan met trainingen en persoonlijke begeleiding. Iemand die een persoonlijke groei doormaakt, daar kan een bedrijf alleen maar beter van worden. We willen als KSE een wereldspeler blijven en dat gaat het beste als we dat op z’n Brabants doen: gemoedelijk en laagdrempelig. Dat hebben de afgelopen vijftig jaar wel bewezen.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.