Nieuws Innovatie

Delft Robotics uitgeroepen tot Nieuwe Held Westland 2016

Het bedrijf Delft Robotics is uitgeroepen tot Nieuwe Held Westland 2016. Delft Robotics sleepte de prijs van VNO-NCW Westland-Delfland in de wacht tijdens de eindejaarsbijeenkomst van de werkgeversvereniging. De winnaar ontvangt 10.000 euro en is een jaar lang gratis lid van VNO-NCW Westland-Delfland, schrijft het AD.

CAREL VAN DER VELDEN 22 december 2016

Robot 1065

De prijs is in het leven geroepen om vernieuwende bedrijven een podium te bieden en anderen te inspireren met hun visie, passie en excellent ondernemerschap. Deelnemende bedrijven zijn allemaal werkzaam in de tuinbouwsector.

Intelligente robots

Delft Robotics maakt intelligente robotsystemen om productieprocessen te optimaliseren. De kracht van Delft Robotics zit in 'deep learning': de robot is min of meer zelflerend door beeldherkenning.

De robots zijn in staat om eenvoudig, routinematig werk in de kassen te automatiseren.

Tuinbouwsector

Het bedrijf maakt onder meer robots voor het midden- en kleinbedrijf, een sector waarin veel tuinders opereren. Delft Robotics kan heel veel gaan betekenen voor de tuinbouwsector, meent de jury.

Achttien bedrijven deden een gooi naar de prijs. De jury selecteerde drie genomineerden. Delft Robotics won in de finale van Wuvio Chemicals en FloraXchange. Het eerste bedrijf is actief in de bestrijding van stof, geur en reiniging van industriële omgevingen. FloraXchange ontwikkelde een transactiesysteem voor kopers en telers.